Treener kaalub Brasiilia leegionäri

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryan Romano Faran.
Bryan Romano Faran. Foto: Pärnu võrkpalliklubi

Nelja ühtlaselt tugeva võrkpallimeeskonna hooajaeelse kontrollturniiri Medical SPA Tervis Cup võitis Soome Vammala Lentopallo, pärnakate võimaliku täienduse Bryan Romano Farani saatus on veel lahtine.

Pärnu võrkpalliklubi uus peatreener Urmas Tali ütles, et meest tuleb ja saab enne otsustamist veel kaaluda.

“Päris ribadeks ta end esimestes võistlusmängudes ei kiskunud, aga mõistan sedagi, et eks ta olnud veidi pinge all,” tunnistas Tali. “Ehk avaneb veel, kahe nädala pärast on Tartus kontrollturniir.”

Pärnu klubi tegevjuht Reio Tilk toonitas, et Tervise karikaturniiril oli Tali eesmärk mitte võitu taotleda, vaid saada mängijatest ülevaade – teha palju vahetusi, panna mehed ootamatutesse situatsioonidesse, anda kõigile võimalus end näidata.

“Trenn on üks, mängusituatsioon teine asi,” kinnitas Tali. “Meie ettevalmistusprogrammi sobis see turniir väga hästi. Käisin vahetused läbi, sain selgust, et Sander Steinberg pole veel päris see, kes võiks, ja et talle ja Faranile üles ehitatud mäng võiks efektiivsem olla, nägin ka paari pisema vigastuse avaldumist.”

Tervise karikaturniiri avapäeval kaotas Pärnu Tartu Pere Leivale 0:3 (-22, -20, -18) ja võitis 3:0 (21, 21, 23) Riia Lase. Tartlased kaotasid Soome Vammala meeskonnale, soomlased omakorda Riiale ja seega oli kõigil neljal meeskonnal laupäeva õhtuks kirjas võit ja kaotus.

Pühapäeval võitis Pere Leib kindlalt 3:0 (16, 15, 19) Riia Lase, Soome Vammala meeskond sai tasavägises mängus 2:1 (-34, 23, 24) jagu Pärnust. Nii kogusid Vammala ja Tartu võrdselt kuus punkti, võrdsed 6:3 olid ka geimid ja esikoha kallutas soomlaste kasuks võit omavahelises mängus.

Pärnu meeskonna algrivistuses olid Andres Toobal, Andrus Raadik, Romet Priimägi, Sander Steinberg, Bryan Romano Farani, Tamar Nassar ja libero Edgar Järvekülg.

Kontrollturniiridel jälgitakse omade kõrval konkurentegi ning seda tegi nädalavahetusel ka Urmas Tali.

“Tartul on punt koos, kõik liinid tunduvad neil olevat täidetud,” hindas Tali. “Riia Lase paistab olevat veel komplekteerimise faasis, neil on augud sees. Aga üldjoontes kipub vist üsna ühtlase tasemega meeskondade Schenkeri liiga tulevat. Soomlastel oli Pärnus kaks olulist nurgaründajat puudu, aga kuna nad on hooaja eel meist pikemalt koos olnud, kõikus nende mäng vähem.”

Schenkeri liiga, kus tänavu mängivad vaid Eesti ja Läti meeskonnad, algab 8.-9. oktoobril. Nädal enne seda teritatakse veel võistlusvormi Tartus Premium7 turniiril, kus osalevad Tartu Pere Leiva, TTÜ, Jelgava ja Pärnu meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles