Vabahüpetel tunnistati parimaks tori hobune

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Griffel koos vabahüpetel parimaks tunnistatud tori tõugu ruunaga Cerd.
Angela Griffel koos vabahüpetel parimaks tunnistatud tori tõugu ruunaga Cerd. Foto: Krista sepp

Pühapäeval Viljandi külje all Heimtali hobusekasvanduses toimunud hobuste vabahüpetel tunnistas kohtunik parimaks Pärnumaal kasvanud ja siin elava tori tõugu hobuse Cerd.

Heimtalis osalesid vabahüpetel nii tori, kui trakeeni tõugu, aga ka piiri tagant Eestisse toodud ratsahobused, kohtunik pidi hindama ratsude liikumist, traavi ja galoppi, hüppevõimet ja töötahet. Hüpetel pidid hobused ratsanikuta ületama maksimaalse kõrguse 130 sentimeetrit.

Tihedas konkurentsis selgitasid omavahel parima hobuse tiitli Hollandist pärit trakeen Arrivederci ja Andres Kallaste hobusekasvandusest pärit ning Angela Griffelile kuuluv tori tõugu ruun Cerd.

Võistluse kohtunik ja Eesti koondise liige ratsaspordis Urmas Raag nimetaski parimaks tori hobuse, põhjendades seda stabiilsete hüpete ja hea töötahtega. „Olen meeldivalt üllatunud. Nägin siin tori hobust täiesti uues kuues,“ märkis koondislane.

Raagi kohtunikutöös assisteerinud Pärnumaa ratsasportlane Andrus Kallaste lisas, et tema arvates on tori hobuse kasvatajad küll õigel teel.

Cerdi omanik Angela Griffel tundis samuti heameelt oma hobuse saavutuse üle, väites, et pole vaja hea hobuse leidmiseks ilmtingimata välismaale sõita, häid ratsahobuseid leiab Eestistki. Griffel kirjeldas Cerdi loodetavat karjääri spordis, öeldes, hobune hakkab osalema võistlustel koolisõidus. „Jah, järgmisel aastal hakkan Cerdil võistlema, emake loodus on talle selleks kõik eeldused andnud,“ ütles Griffel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles