Hillar Kohv kirjutab oma sõbrast Onu Bellast

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018 Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

26. augustil 1998. aastal käis Onu Bella alias Igor Maasik esimest korda Viinahaual mul külas ning tõi külakostiks pudeli veini “Kadarka” ning jäädvustas pudeli sildile enda nime ja autogrammi, mis mul tänini alles on.

Külastamise põhjus oli tol korral ettepanek kaastööks Raadiole Tartu, milles oli Igor Maasikul igal laupäeval saade “Faasinihe” ning seal hakkasid kõlama siis “Uudised Viinahaualt” ning rubriigi signatuuriks valis Onu Bella Maie Parriku “Viies ratas” ja superstaar Anne Veskilt “Viimne pilet” laulukatked.

See rubriik kestis Tartu raadios oma kaks aastat ning kõik minu rubriigid salvestas Igor Maasik ka kenasti kassetile ja saatis ka Eesti Posti vahendusel või tõi ise mulle kätte, kui külla tuli.
Hiljem oli minu kirjarubriik Onu Bellal ka Põlva raadios Marta “Vox Humana” saates, aga see kestis lühikest aega.

Selle aja jooksul mil Onu Bella mul külas käis, on ta mulle näidanud ka kahte sõbratari - esimene neist oli pikka kasvu blondiin Krista ning teine brünett Sirje Penjam.

Koos Sirje Penjamiga käis Igor Maasik mul külas nii Jaanipäeva kui ka Jõululaupäeva paiku ning tegid ka filmikaadreid minust ning film sai pealkirjaks “Pööripäevad Viinahaual”, mis oli ka Tartu kandis nähtava “ALO TV” ekraanil.

Peale selle oli skandaalne esinemine ka Türi-Veskisillal, kus Kuma Raadio pidas oma sünnipäeva ning Onu Bella tegi värske laulu “Moodne pulm” ning soovis selle esituse juures näidata gay-sugemetega vaatepilti ning selleks ta kutsus siis minu ja Arnold Oksmaa, et meid laval loo esituse ajal “paari panna”. No see omakorda ärritas publiku hulgas noormehed üles ja tungisid Onu Bella tiimi bussis Arnold Oksmaale kallale puuhalgudega, aga õnneks sain jaole ja päästsin meie Arnoldikese hullemast ära... Õhtuleht sai teha meie skandaalsest esinemisest esikaaneloo.

Olen ka Onu Bellale natuke närvidele käinud, sest ühel vhmasel Jaanilaupäeval, mil ta mulle sõbratar Sirje Penjamiga külla tuli, viisin ta Riisale Jaagussaare tallu, aga sinna on pikk maa kõndida ning kujutage pilti, kui käia pikk maa läbi läbi kõrge heina, mis vihmast märg.

Aga sealne perenaine Maarja Raab võttis Onu Bella kenasti vastu, sai aidatud ta riided ära kuivatada ja pärast sõidutas Maarja sõber Tiit Vilberg meid mootorpaadiga taluõue alt Onu Bella auto juurde.

Ka Onu Bella on hea veinimeister ja toonud seda mullegi külakostiks mitmel korral ning näiteks Oksmaaga “abiellumiselt” sain kaasa Bella veini, mida sai Jaagussaares Maarja, Sillaotsa Kalevi, Sven Sauliga ning Tiit Vilbergi ja tema politseinikest sõpradega maitstud. Oli ka põhjust tähistamiseks, kui äsja päästsin ära Oksmaa elu...

Ja veel ühel Valga linna üritusel salvestas Onu Bella mulle superstaar Anne Veskilt isikliku tervituse, mille pani ka filmi sisse.

Palju õnne Onu Bella alias Igor Maasik ka minu poolt sinu 50. sünnipäeval!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles