Juhtkiri: Tühjalt kumisev arengukava

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tagantjärele võib öelda, et kui poleks olnud end õigusega kohaliku poliitika veteraniks nimetavat Jüri Kukke, jäänuks Pärnu linna arengukava aastani 2025. aastani sisuliselt lahti rääkimata ja õiglasel moel lahkamata.

Teatud määral aitasid arengukava avada Pärnu sotsiaalhoolekande teemal Pärnu Postimehes avaldatud kirjutised, kuid need tegelesid ühe, kuigi väga olulise ja siiani linnalt ametliku vastuseta jäänud probleemihulgaga.

Ei tundnud suvisel ajal avalikustamisele suunatud arengukava tutvustamise ja kommenteerimise vastu huvi volikogu koalitsioon ega suutnud sel teemal leheveergudel sõna võtta opositsioon, mis toona veel vähemalt paberil eksisteeris. Rääkimata sellest, et oleks võetud vaevaks vastata väga teravatele küsimustele, mis puudutavad sotsiaalhoolekande tulevikku Pärnus.

Me ei saa kedagi oma arvamust avaldama sundida, kuid fakt, et nii-öelda eestvedajatelt peale volikogu esimehe Vahur Mäe üleskutselise repliigi kava avalikustamise perioodil ühtegi sisulist kommentaari ei ilmunud, on kõnekas.

Tänuväärne muidugi, et Pärnu eri piirkondades toimusid linnavalitsejate kohtumised elanikega, kuid sealgi keskendusid kohaletulnud hetkeprobleemidele. Mis seal imestada …

Kui panna teineteise kõrvale arengukava põhipostulaat “Pärnu on Läänemere-äärne atraktiivne elamuskuurort, kõrge elukvaliteediga linn elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks” ja reaalne seis pimedate tänavate, lahja bussiliikluse, ummikus sotsiaalhoolekandesüsteemi ja palju muuga, siis kumb näib ja kumb on oluline?

Pärnu linnavolikogu on arengukava vastu võtnud, ju tunnevad valitud rahuldust hästi tehtud tööst. Pärnu Postimees toetab siiski Jüri Kuke sedastust, et arengukava küll on, aga linna arengut kavandavat kava ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles