Endine bussijuht kõmmutas bussis kärbikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi bussis bussijuhti kärbikuga ähvardanud purjus mees tabas tühja bussiistet. Üks haavlitest oli läbi istme tunginud selle taga oleva istumiskoha seljatoesse.
Sindi bussis bussijuhti kärbikuga ähvardanud purjus mees tabas tühja bussiistet. Üks haavlitest oli läbi istme tunginud selle taga oleva istumiskoha seljatoesse. Foto: Ants Liigus

Pühapäeva õhtul Pärnu–Sindi liini Sindis asuvas lõpp-peatuses bussi sisenenud endine bussijuht Ilmar ähvardas kärbikuga oma kunagist kolleegi ja tulistas vaid tänu kutselise roolikeeraja kiirele tegutsemisele tühje bussiistmeid.

Prokurör esitas eile joobespäi teo korda saatnud 58aastasele Ilmarile süüdistuse tapmiskatses.

„Kui oleks halvasti läinud, ma bussijuhina enam ei töötaks, vaid oleksin aiandis kastekann,“ heitis võllanalja MTG Pärnu osakonna bussijuht Hannes Õun, kes pühapäeva õhtul ekskolleegi kärbiku ette jäi.

Pärnu–Sindi liinil number 40 iga päev sõitev tagasihoidlik saarlane, kuueaastase bussijuhistaažiga Õun jõudis pühapäeva õhtul pärast kella kuut Sindis lõpp-peatusesse. Sõidukis olid vaid bussijuht ja tema sõber, kui pool aastat tagasi samuti MTG bussifirmas töötanud Ilmar jahipüssist tehtud kärbikuga bussi astus. „Ta käskis sõbral eest ära minna ja sihtis mind oma kärbikust,“ kirjeldas Õun kriitilist juhtumit. „Ta oli väga ebakaines olekus, täiesti segane ja oleks ükskõik keda võinud sihtida,“ ei võtnud Afganistani kogemusega Õun juhtunut liiga südamesse. Kui Ilmar umbes aasta samas bussiettevõttes töötas, said mehed omavahel hästi läbi ja kurtsid vastastikku bussijuhi raske elu ja madala palga üle.

Üleeile oli Ilmar purjus ja sõitis oma autoga Pärnust Sinti.

„Sain tal püssist kinni, ta jõudis paugu sellest ühte istmesse lasta, aga siis sain talt relva kätte ja panin ta asfaldi peale pikali maha,“ rääkis Õun, tahtmata end sugugi kangelaseks pidada. Mees kutsus politsei, kiitis esimesena kohale jõudnud politseinikku ja läks eile pealelõunal taas harjumuspärasele Sindi liinile.

Prokuratuur eile Ilmari korda saadetud teo motiivide kohta selgitusi ei jaganud, vaid kinnitas, et see selgitatakse välja kohtueelsel uurimisel. Prokurör plaanib lähiajal paluda kohtult luba Ilmari vahistamiseks. Relvaluba mehel igatahes polnud.

Kärbikuga oma kunagist kolleegi ähvardanud Ilmar lahkus bussifirmast selle aasta algul pärast 15. jaanuaril Pärnu linnas toimunud avariid, milles keegi viga ei saanud ja kus kindlustus sõiduauto ja bussi kokkupõrke tagajärjed lahendas. Buss vajas igal juhul remonti.

MTG Pärnu osakonna dispetðerile Laidi Jõesaarele on Ilmar meelde jäänud kui konfliktne ja rahulolematu mees. „Ta muudkui õiendas ja nõudis ning polnud millegagi rahul,“ iseloomustas dispetðer. „Tema kohta tuli sõitjailt ka kaebusi, aga kui tal juhtus hea päev olema, oli intelligentne ja mõnusa jutuga.“

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets sõnas eile juhtunu kommentaariks, et isiklikke probleeme ei ole mõistlik lahendama hakata üliemotsionaalses seisundis, sest inimene ei mõtle siis selgelt ja sellisel hetkel toime pandud tegudel võivad olla dramaatilised tagajärjed. Samuti märkis Mets, et kõige halvem kombinatsioon on kõrge emotsioonitase ja alkohol, seda tuleks vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles