Tänavune parim kommunaalrajatis on Pärnu Vallikäär

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud Vallikääru avamine.
Renoveeritud Vallikääru avamine. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühing tunnistas rekonstrueeritud Pärnu Vallikääru käesoleva aasta parimaks kommunaalrajatiseks.

Tänavu kevadel ametlikult avatud Pärnu Vallikäärust on saanud nii pärnakate kui suvekülaliste üks meelispaiku. Vallikääru, -kraavi ja kraaviäärse luha rekonstrueerimine läks maksma 75,4 miljonit krooni, Euroopa Liidu toetus moodustas sellest 64,1 miljonit krooni.
 
Parima kommunaalrajatise auhinnale kandideerisid tänavu veel Tartu linnavalitsus Emajõe kaldakindlustuste rekonstrueerimise ja jõeäärsete teede korrastamisega Vabaduse ja Kroonuaia silla vahelisel alal, Tallinna linnavalitsus Eduard Vilde monumendi ja kergliiklusteedega (Männiku tee, Paldiski maantee – Akadeemia tee, Valdeku tänav, Viljandi maantee), Viljandi linnavalitsus Viljandi järve ranna spordikompleksiga ja Rapla vallavalitsus Rapla ühisgümnaasiumi õpilaskoduga.
 
MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühing annab Eesti parima kommunaalrajatise auhinda välja tänavu kuuendat korda. Varasematel aastatel on parimaks hinnatud Tallinna botaanikaaia ekspositsioonikasvuhooned, Kalamaja kalmistupark Tallinnas, Haapsalu piiskopilinnuse keskaegne mänguväljak, Harju tänava haljasala Tallinnas ja Pärnu rannapromenaad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles