Endla Jazzklubi jätkab sünnipäevakontsertidega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Teatrikohvik.
Endla Teatrikohvik. Foto: Endla teater

Sel nädalal pakub viiendat aastapäeva tähistav Endla Jazzklubi muusikat suisa kahel järjestikusel õhtul.

Täna on lavalaudadel Austraalias sündinud eestlasest dþässpianist Henri Peipman koos eesti sõpradest kokku pandud kvartetiga. Kavaga “Sometime Edition” pakuvad koos Peipmaniga värskendavat tõlgendust dþässmuusikale kitarrist Paul Daniel ja kontrabassist Taavo Remmel, bändi meetrumi ja rütmi hoiab õigel pulsil Toomas Rull. Esitusele tuleb Peipmani ja Danieli originaallooming ning dþässistandardid.

Endla Jazzklubis ei esine Peipman esimest korda, ta on siinseid dþässisõpru rõõmustanud juba 2008. aasta oktoobris.

Peipman õppis Sydney konservatooriumis dþässmuusikat ja pärast lõpetamist on ta selle muusikastiili juurde kindlaks jäänud, olles tegev nii kohalikus dþässiellus kui rännates mööda laia maailma kontserte andes.

Eesti muusikutega koostöö märgiks ilmus 2004. aastal Peipmani sooloplaat “Virmalised”.

Homme, rahvusvahelisel muusikapäeval rõõmustab sünnipäevalaps Endla Jazzklubi oma publikut kodulinna noore lauljatari Laura Junsoni bändiga. Peale tema kuuluvad koosseisu kitarrist Erko Niit ja saksofonist Kristjan Mazurtchak. Kõlavad kõigi kolme muusiku omaloomingulised palad.

Selle väikese romantilise trio helikeel on mõnus ja hubane kombinatsioon kaunist eesti keelest, dþässilikust improvisatsioonist ja vaikuse häälest. Ilusad meloodiad on juhitud nii originaaltekstidest kui eesti luuletajate loomingust. Akustiline ja aus muusika on neile kõigile hingelähedane, seda puhtust ja siirust saab kuulda nende kontserdilgi.

Laura Junson on Pärnust pärit Viljandi kultuuriakadeemia teise kursuse dþässlaulu eriala üliõpilane. Ta mängib kitarri ja kirjutab ise nii muusikat kui sõnu. On saanud tunnustust mitmel konkursil nii laulja kui heliloojana.

Saaremaalt pärit ja samas koolis õppiv Erko Niit on kitarri õppinud Eesti nimekate muusikute käe all, nagu seda on Tiit Paulus, Marek Talts ja Ain Agan.

Kristjan Mazurtchak on Eesti teatri- ja muusikaakadeemia üliõpilane ning andekas saksofonist ja helilooja, kes on olnud tegevmuusik eesti dþässimaastikul juba pikemat aega.

Endla Teatrikohvikus toimuvad kontserdid on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles