Prügifirma veab tasuta vaid nõuetekohaselt pakitud puulehti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisesed puulehed tuleb nüüdsest äraveoks pakkida biolagunevatesse kottidesse.
Sügisesed puulehed tuleb nüüdsest äraveoks pakkida biolagunevatesse kottidesse. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse teatel tuleb nüüdsest sügisesed puulehed pakkida äraveoks biolagunevatesse kottidesse, vastasel korral prügivedaja neid peale ei võta. Sügisene lehtede äravedu algab Pärnus 1. novembril.

Lehtede, muru ja muude riisumisjääkide tasuta äravedu teostab Ragn-Sells vaid nõuetekohaselt pakitud jäätmete puhul, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid võib koguda kas jäätmekonteineritesse või kuni 150-liitristesse (maksimaalselt kuni 30 kg) biolagunevast materjalist prügikottidesse.

Kuna tavalistesse, kilest prügikottidesse pakitud lehti käsitleb AS Ragn-Sells kui olmejäätmeid, siis lehti tasuta äraveoks nendesse pakendada ei tohi. See tähendab, et Ragn-Sells ei vea ära neid tänavate äärde asetatud lehti, mis ei ole pakendatud biolagunevast materjalist kottidesse.

Biolagunevaid prügikotte saab osta nii linnavalitsuse hoones tegutsevalt osaühingult Pärnu Haldusteenused kui poodidest ja Lille 4 asuvast Ragn-Sellsi kontorist. Lehtede kogumiseks võib Ragn-Sellsilt rentida jäätmekonteinerit.

Puulehti on elanikel võimalik tasuta ära anda 8. oktoobrist kuni 30. novembrini ka Paikuse vallas Põlendmaal asuvas Paikre prügilas.

Pärnu linnavalitsus korraldas avaliku konkursi jäätmevedaja leidmiseks Pärnus Tammiste, Rääma, Ülejõe, Vana-Pärnu, Raeküla, Papiniidu, Mai, Eeslinna, Ranna rajooni ja Kesklinna veopiirkondades. Konkursil osalenud ettevõtetest tegi soodsaima hinnaga pakkumise Ragn-Sells AS, kellele anti jäätmeveo ainuõigus kaheks aastaks. See tähendab, et ainuõiguse kehtivuse perioodil käesoleva aasta 1. novembrist kuni 31. oktoobrini 2013 teostab segaolmejäätmete, vanapaberi ja kartongi, suurjäätmete ning biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete vedu eelpool nimetatud piirkondades asuvatele füüsilistele ja juriidilistele isikutele üksnes Ragn-Sells.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles