Endla Küün muutub põnevaks putukate maailmaks

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajajalgseid pelgab mõni täiskasvanugi, Tambet Selingu esituses on tegu aga sümpaatse olevusega.
Sajajalgseid pelgab mõni täiskasvanugi, Tambet Selingu esituses on tegu aga sümpaatse olevusega. Foto: Ants Liigus

Täna esietendub Pärnu Endla teatri Küünis mudilaste lavastus „Põrrr...!!!“, millega oma lavastajadebüüdi teeb Endla näitleja Kaili Viidas.

„Põrrr...!!!“ muudab kogu Küüni vanaema metsataluks, kus roomavad, hüppavad ja lendavad kõiksugu putukad. Lugu räägib väikesest linnatüdrukust, kel suvel tuleb veeta kuu aega maal vanaema juures. Maal on esialgu võõras ja harjumatu: ei ole sõpru, kellega mängida, küll kohtab kõikjal kummalisi putukaid. Enamikku neist mutukatest pole tüdruk linnas näinudki.

Vanaema abiga õpib piiga aga sammhaaval mõistma putukate maailma põnevust. Tüütud pirisejad muutuvad tüdrukule veidrateks, lõbusateks ja südamlikeks sõpradeks, kelle seltsis veeta üks täiesti ebatavaline suvi. Ja mis kõige tähtsam: tüdruk saab lahti oma hirmust tigude, kärbeste ja isegi ämblike ees.

Kujunduse loomisel oli soov luua saali terviklik keskkond, mis algaks teatrisse tulnu saali sisenemise hetkest.

Üle Küüni läve astudes jõuab vaataja juba enne tüdrukut vanaema metsatallu ja selle erilisse atmosfääri. Etenduse ajalgi haarab putukate maailm publiku endasse: ämblikke, vihmausse ja kõiksugu põrnikaid liigub nii vaatajate ees, taga, vahel kui peade kohal.

Etendusel istuvad vaatajad poodiumide astmetel ja patjadel, kogu põrand on kaetud vaipadega. Sellepärast pääseb saali vaid vahetusjalanõudes.

„Põrrri...!!!“ autor, lavastaja ja kunstnik on Kaili Viidas, kostüümikunstnik Kris Lemsalu (külalisena). Mängivad Ireen Kennik, Liis Laigna, Triin Lepik, Bert Raudsep, Tambet Seling ja Priit Loog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles