Piltuudis: Keskerakond ei tunne Eesti Vabariigi vanust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond annab sellise tänukirja partei 20. juubeli puhul oma liikmetele ja koostööpartneritele.
Keskerakond annab sellise tänukirja partei 20. juubeli puhul oma liikmetele ja koostööpartneritele. Foto: Repro

20 aasta juubelit tähistav Keskerakond ei tunnista juubeli puhul oma liikmetele ja koostööpartneritele jagatavatel tänukirjadel taasiseseisvumise eelset Eesti Vabariiki, märkides meie riigi vanuseks 20 aastat.

Erakonna aseesimehe ja Pärnu piirkonna juhi Kadri Simsoni sõnutsi on tegemist kahetsusväärse eksitusega, mis juhtus tänukirja küljendamisel. „Tänukirjal pidi olema kirjas 20 aastat Eesti Vabariigi taastamisest,” märkis Simson, kelle sõnutsi pole keegi enne Pärnu Postimehe arupärimist apsule tähelepanu juhtinud.

Simsoni jutu järgi on Keskerakonna juubeli puhul välja antud tänukirjadel märge Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 20. aastapäevale seetõttu, et samasugune sünnipäev on veel mitmel omavalitsusel. „See on märgilise tähendusega,” seletas Keskerakonna aseesimees.

Simsoni sõnade kohaselt kavatseb Keskerakond jagada üle Eesti rohkem kui sada sellist tänukirja. Pärnus jagati tänukirju üheksale partei liikmele ja koostööpartnerile.

Keskerakonna aseesimees lubas, et veel kätte andmata tänukirjadel parandatakse viga ära.

Teatavasti kuulutas Eesti Vabariik ennast iseseisvaks 1918. aasta 24. veebruaril. Eesti taasiseseisvuse kuulutas 1991. aasta 20. augustil juriidilise järjepidevuse alusel välja Eesti Vabariigi ülemnõukogu.

Õhtul kella 16.15 paiku jõudis Pärnu Postimehe toimetusse parandatud tänukiri, millel oli kirjutatud: "20 aastat Eesti Vabariigi taastamisest". Ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaar oli jõudnud selle allkirjastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles