Jazzklubis kuuleb kitarrimuusikat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna esineb Pärnus Teatrikohvikus Endla Jazzklubi järjekordsel muusikaõhtul Viljandi Guitar Trio koosseisus Jaan Jaago, Argo Vals ja Jalmar Vabarna.

Viljandi Guitar Triot iseloomustab pidev uudsuse ja värskuse otsing. Kolm noort ja andekat kitarristi püüavad tabamatut – midagi, mida meie kõrvad pole enne kuulnud.

Nad mängivad kvinthäälestuses akustilisi kitarre, mille on välja mõelnud maailmakuulus kitarrist Robert Fripp ansamblist King Crimson. Ebatavaline ümberhäälestus, mille “maaletooja” on noorte pillimeeste jaoks nende õpetaja Robert Jürjendal, on vaid osa tervest mängufilosoofiast, mis avab kitarristidele üle maailma uusi kompositsiooni- ja eneseväljendusvõimalusi sellel instrumendil.

Triomängu piire nihutades, uute kompositsiooni- ja mänguvõtetega eksperimenteerides ning lihtsalt muusikat nautides pakub Viljandi Guitar Trio kuulajatele alati midagi erilist.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles