Linnavalitsus ja Herder ei jõudnud kokkuleppele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse huvide eest võitlevad kohtus vandeadvokaadid Paul Varul ja Martin Tamme.
Pärnu linnavalitsuse huvide eest võitlevad kohtus vandeadvokaadid Paul Varul ja Martin Tamme. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeva õhtupoolikul kohtunud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja OÜ Herderi omanik Robert Herman ei jõudnud Esplanaadi 10 suhtes kokkuleppele, kohtuistung jätkub täna kohtuvaidlustega.

2006. aastal müüs Pärnu linn Herderile 35 miljoni krooni eest Esplanaadi 10 kinnistu, kinnitades ostu-müügilepingus, et kinnistul pole muinsuskaitselisi, looduskaitselisi ega muid piiranguid.

Tegelikult asus Esplanaadi 10 muinsuskaitsealal ja pärast seda, kui Herder uut maja püstitada soovides muinsuskaitseliste piirangute vastu põrkas, esitas ta kohtusse taotluse kinnistu tagastamise ja ligi 3,2 miljoni euro ehk 50 miljoni krooni hüvitamise kohta.

Kohtunik Maili Tartu soovitas linnavalitsusel ja Herderil mitte jääda kohtuotsust ootama, vaid omavahel kokkuleppele jõuda. “See oleks kõigile kasulik, ka linnakodanikele,” lausus vaidlevate poolte kõigi argumentidega tutvunud kohtunik.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku kohuseid täitev Anu Juurma-Saks ütles, et Kivimägi ja Hermann arutasid eri stsenaariume ja detailplaneeringu jätkamise variante. Kohtuvälist kokkulepet ei sõlmitud.

Pärnu linna kohtus esindavate vandeadvokaatide Paul Varuli ja Martin Tamme sõnutsi on linn valmis Herderile pakkuma Esplanaadi 10 ehitusmahu kolmandiku võrra suurendamist ja viie miljoni krooni mahus intressikulude katmist. See Herderit ei rahulda.

Herderi esindaja vandeadvokaat Tarvo Lindma jutu järgi maksab Esplanaadi 10 praegu heal juhul kümme miljonit krooni ja ärimehel on raske leida äriplaani, mis kinnistu ostuks kulutatud 35 miljonit krooni ja pangaintressid tagasi teeniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles