Vabaühendused teevad kalmistul kirju lehe talgud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimuvad Pärnu Alevi kalmistul kirju lehe talgud.
Laupäeval toimuvad Pärnu Alevi kalmistul kirju lehe talgud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Vabaühenduste esindajad pidasid aru ja tulid mõttele korraldada laupäeva hommikupoolikul Pärnu Alevi kalmistul kirju lehe talgud, et igas eas kaaslinlasi kaasates riisuda seal kokku sügislehed.

Pärnus esmase ürituse eestvedajad Sirje Kauts ja Ivar Mägi rääkisid, et ettevõtmine toimub Ameerika nädalal sihiga anda pärnulastele võimalus koos perega välja tulla ja panustada vabatahtliku tööga linna heakorda. Teiste seltside kõrval lööb kaasa Pärnu muinsuskaitse selts ja Alevi kalmistust räägib selle põhjalik tundja Eduard Rajari.

Talgute korraldajatel on pakkuda mõnikümmend reha ja kindapaari, kuid et neid ei napiks, soovitavad nad agaramatel oma töövahendid kaasa võtta. Talgusuppi saab paaritunnise leheriisumise järel talongide alusel.

“Talgutele ja järgnevale sportlikule pealelõunale spordihalli juures soovitame tulla perega, tahame, et eri põlvkonnad ja seltsid tuleksid koos välja, mõistmaks, et see on meie linn, kus võib nii palju põnevat teha,” mainis Kauts.

Mägi jutu järgi on spordihalli maa-alal värviline jõgi ehk Rio Colorado, kus saab jälgida trikitajate tegevust, mängivad bändid ja oma varustust näitavad nii päästjad kui politseinikud. Osalejatele jätkub üllatusi ning õhtul peetakse spordihallis kaks põnevat pallilahingut.

Kirju lehe talgud on väärikas panus Euroopa vabatahtliku tegevuse aastasse Pärnus ja tegevusrohke päeva kohta võib täpsemalt lugeda Pärnu Facebookist.

Eilseks olid ennast talgutele kirja andnud Pärnu seeniorarstide klubi, juudi selts, Vene kultuuriselts, Endla selts, muinsuskaitse selts ja paljud teisedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles