Liiklushommik Pillerpallis ja toimetulekukoolis

, Pillerpalli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Pillerpalli lasteaias ja toimetulekukoolis oli lapsi hariv liiklushommik.
Pärnu Pillerpalli lasteaias ja toimetulekukoolis oli lapsi hariv liiklushommik. Foto: Erakogu

Koos sügise algusega saabunud pimedal ajal on oluline tagada lastele turvalisus tänaval liikudes.

Pillerpalli jaoks on liikluskasvatus väärtuspõhise õppe oluline osa. Nii püüame aidata kaasa lastega toimuvate liiklusõnnetuste vähendamisele ning juhtida koolide, ametkondade ja avalikkuse tähelepanu laste liikluskasvatuse parandamise vajadusele.

Selleks, et lapsel tekiksid ohutu liiklemise harjumused, on vaja järjepidevust ja kordamist. Teadmised ja oskused jõuavad lapseni, kui neid serveerida lapsele huvipakkuval viisil – ristsõnade, sobitamisülesannete, rühmatöö, võistlusmomendi ja mängude kaudu.

Lapsele tuleks juba varajases lapsepõlves selgitada tänaval liiklemise reegleid, anda positiivset eeskuju nii jalakäija kui sõidukijuhina ning õpetada liiklemise ajal lapsele liiklusmärke. Esimesed õpetajad ja eeskuju andjad on vanemad. Võtab ju laps omaks kodus käibivad normid ning sobitab oma käitumise nendega. Kodust saab laps alateadlikult kaasa eeskujud kogu eluks, omandab käitumise alustõed, suhtumise liiklusesse ja ümbritsevasse liikluskeskkonda.

Lõvi Leo koos oma töökate noorsoopolitseinike ja piirivalve töötajatega jõudis 14. oktoobril Pillerpalli lasteaia mudilaste ja toimetulekukooli õpilaste juurde. Lapsed tutvusid politsei töövahenditega, said näha politsei- ja piirivalveautosid, lasta auto sireeni ning julgemad lõid Lõvi Leoga patsu.

Lastele tuletati meelde, miks on vaja helkurit ja kuidas seda õigesti kinnitada. Kõik üritusel osalejad olid väga julged. Uudishimulikud ja koostööaltid kuulajad esitasid politseinikele palju küsimusi. Korravalvajate vastused ja selgitused olid lastele hästi mõistetavad.

Et üle korrata valgusfoori värvid, pandi laste tähelepanu proovile mängus “Valgusfoor”. Punase tule ajal seisid kõik nagu kivikujud, kollasega kükitati ja rohelisega võis rõõmsalt marssida. Lastel tuli otsida mööda lasteaia hooviala valgusfoori värve. See oli lõbus ja huvitav.

Üllatusena tutvustati lastele politseikoer Viktorit, kes oli väga sõnakuulelik ja oskas eriti osavalt mängida jalgpalli.

Lastele selgitati, miks on vaja kuulata nii vanemate kui õpetajate sõna.

Tore oli näha särasilmseid lapsi, kes osalesid aktiivselt liiklushommikul. Ürituse kaudu said lapsed kinnitust oma eelnevatele teadmistele helkuri vajalikkusest ja käitumisest tänaval. Tänutäheks valmistasid Mürakarude rühma lapsed suure kaardi liiklusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles