Kadrijooks meelitas kodukandi spordirahva Niiduparki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrijooksu pikima võistlusmaa, kolme kilomeetri distantsile startis 75 spordimeest.
Kadrijooksu pikima võistlusmaa, kolme kilomeetri distantsile startis 75 spordimeest. Foto: Erakogu

Pärnumaa ühe pikema traditsiooniga spordivõistlusel, 39. kadrijooksul said oma võimeid proovile panna nii pisipõnnid kui soliidsesse ikka jõudnud seeniorid.

Klubi Tervisesport korraldatud jooksul startis kahel distantsil kokku 182 sportlast ja auhindu jagati 18 vanuseklassis.

Võistluspäeva pikimal, kolme kilomeetri jooksul pani kahel viimasel aastal võidutsenud Jakob Tarkpea taas oma paremuse maksma.

Altiuse klubi esindav võidumees kulutas distantsi läbimiseks poolteist sekundit üle kümne minuti. Teisena jõudis finiðisse suusataja Rasmus Sutt ajaga 10.06,2 ja kolmas oli Tauri Tinast Kalevi kergejõustikuklubist (10.10,6).

Esikolmikule järgnesid Tambet Mäe (10.36,8), Karl Mäe (10.39,2) ja Robertas Poþela (10.41,5).

Laura-Maria Oja võidutses taas

Õrnema soo ühe kilomeetri jooksus kordas 3.30,3ga lõpetanud Kalevi kergejõustikuklubis treeniv Laura-Maria Oja mullust võitu. Kolm sekundit hiljem jõudis lõpujoonele Jõulu klubi suusataja Kaidi Keir Kukk, kannul treener Anu Taveter.

Esikuuikusse mahtusid veel suusaneiu Kairit Paju (3.40,7), kergejõustiklane Marie-Mädli Kivimäe (3.49,7) ja sõudja Kristiina Mölder (3.51,0).

Poiste 1000 meetri jooksus oli 3.33,6ga parim suusataja Simo Teearu, kellele järgnesid tennisistid Kenneth Koort (3.40,4) ja Sander Prisk (3.55,9). Neljandana jõudis kohale suusapoiss Rando Teearu (3.56,9), viies oli jalgpallur Sander Kuzubov (3.59,9) ja kuues kergejõustiklane Märt Tammearu (4.03,2).

“Kuigi sel aastal oli osalejaid mullusest jooksust mõnevõrra vähem, teeb rõõmu, et esindatud olid peaaegu kõik meil harrastatavad spordialad,” kõneles kadrijooksu peakohtunik Priit Neeme. “Kõige rohkem, tervelt 35 õpilast tõi Niiduparki Altiuse klubi kergejõustikutreener Romet Mihkels.”

Treenerite pingereas hõivas teise koha Audru noori juhendav Mati Puust 25 osalejaga ja kolmandaks tuli Pärnu sõudeklubi treener Ingrid Võsu 14 sportlasega. Esikolmikule järgnesid Rita Maier ja Raini Lelle võrdselt tosina sõudjaga ja kuues oli Kadri Madissoo Jõulu suusaklubist.

Pühapäeval koguneb kodukandi spordirahvas Raekülla, et sel aastal viimast korda kahe staadioni jooksul omavahel mõõtu võtta.

Peakohtunik Priit Neeme teatas, et eilseks oli kõigis vanuseklassides kokku oma nime kirja pannud juba 236 jooksjat.

Pühapäeval tulevad meisterjooksjad Pärnusse

“Kõik Pärnumaa paremad tulevad pühapäeval starti ja eriti hea uudis on, et Eesti tipptegijatest näeme jooksmas Roman Fostit, Taavi Tamburit ning Olga Andrejevat,” rääkis Neeme. “Praegu treenib Jõulumäel Eesti järelkasvukoondis ja treener Toomas Tarm ütles, et kõik noored tulevad Pärnusse jooksma.”

Väärib märkimist, et pühapäevase jooksu finišisse Kalevi staadionile pannakse püsti suitsusaun, mille omanik selgub loosi tahtel nende vahel, kes on sel aastal osalenud kõigil kolmel Kahe Silla klubi korraldataval Pärnumaa suurjooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles