Avalik õnnesoov kutselisele Endla teatrile

Andres Metsoja
, maavanem, Pärnumaa teatrilembese publiku nimel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Austatud sajandivanune kutseline Endla!

Luba, et sind sinatame. Oled ju nii oma, küljeluudesse, vaimu ja hinge kasvanud, et teietamine tunduks kuidagi võõras ja liigne poosetamine.

Sinu rüpest on välja hõigatud Eesti riik, sinu tegemiste ja olemise tõttu võime end julgesti kultuurikantsiks pidada. Laulmise, kasulike kõnede pidamise, õpetlike raamatute ettelugemise ja näitemängude mängimise soov on sinu sünnitanud ning sellest saad toitu tänagi.

Oma elukogemust ja tarkust jagad sa meiega ja õhutad uutele väljakutsetele avali olema. Õpetad vahet tegema heal ja kurjal, absurdil ja reaalsusel, oled meie inspiratsioon ja vaimne tervis. Annad õnge ja õpetad kala püüdma, ei targuta ega kritiseeri, vaid oled rahulik suunaja.

Olgu sinu järgnevais sajandeis palju õnnestumisi, näoga Eesti rahva poole vaatamist ja tervendavat muret meie kultuurilise ja inimliku käekäigu pärast! Raputagu sinu loomingulised palangud laia maailma!

Jätkugu sul uhkeid ja innustavaid ideid, tarku ja sütitavaid tegusid! On ju sinu vanus universumi ajaarvamise mõistes lühike, kuid inimeluga võrreldes pikk.

Soovime, et jääksid meie vaimu suursuguseks kandjaks ja toetajaks nüüd ja alati!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles