Täna jõuab lavale “Hamlet Anderson”

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Laupäeval tähistab Pärnu Endla teater oma 100 aasta juubelit Andres Noormetsa kirjutatud ja lavastatud “Hamlet Andersoni” esietendusega. Shakespeare’i “Hamleti” aineline lugu räägib inimestest meie ümber ja neid mõjutavatest suurtest lugudest.

Lavastaja nimetab “Hamlet Andersoni” remiksiks kahes vaatuses. ““Hamlet Anderson” on minu nägemus Hamletist, mis aga Shakespeare’i tekstiga päris kokku ei sobi. See on patsifistlik katse ületada verest kleepuvaid kohustuslikke tragöödiaid. See on lugu inimestest, kes tahavad täiel jõul oma elu elada ja ise oma teed käia,” rääkis Noormets.

Lavastus mõtiskleb, kuidas suured lood, mida võib nimetada müütideks, mõjutavad inimese elu ja arvamusi. Olgu need muinasjutud, ajaleheartiklid, ajaloosündmused või kirjandusteosed. Iga sündmus viitab omakorda millelegi, mis on juba juhtunud, ja nii on kõik kõigega seotud. Kas üldse saab inimesel olla isiklikku lugu? Ja kui su nimi juhtub olema Hamlet Anderson, kas siis ongi sinu elu täielikult ühe suure loo poolt ette määratud?

Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets, valguskunstnik Margus Vaigur, laulude meloodiad Feliks Kütt, videokujundus Maarja Noormets, Kristo Viiding, Taavi Varm (külalistena). Osades Ago Anderson, Piret Laurimaa, Kadri Noormets (külalisena Eesti kunstiakadeemiast), Sepo Seeman, Indrek Taalmaa, Lauri Kink, Sten Karpov ja palju toredaid Eesti inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles