Oktoobri lõpp tuleb soe

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis Pärnu Vallikäärus.
Sügis Pärnu Vallikäärus. Foto: Ants Liigus

Paljude ilmatarkade-ennustajate prognoosid sügise kohta peavad seni paika. Sügis on olnud siiani tõesti soe. Ennustused näitavad, et oktoobri lõppki tuleb soe. Oktoobri keskmine temperatuur on keskmist tunduvalt ületanud. Arvata võib, et sademete summa ei ületa samuti keskmist näitajat.

Agronoomina tunnen veidi muret taliorase pärast. Praegu on talinisu oras enamikus kahes lehes. Talve alla minekul on see halb näitaja, sest võib saada kahjustatud. Parem oleks, kui oras oleks kolmes lehes. Ju siis külvitööd jäid natuke hiljaks.

Ilmaennustajad ütlevad, et laupäev tuleb veel sajune, kuid alates pühapäevast ja järgmisel nädalal näeb päikest peaaegu igal päeval.

Õhutemperatuur on päeval kümne kraadi lähedal ja öökülma ohtu ei ole. Kui nii, siis õitsegu sügislilled silmailuks selle kuu lõpuni. Rahvatarkus ütleb, et kui kaasanimaarjapäev (22. oktoober) ei ole maad lumega katnud, ei jõua seda jõulgi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles