Raeküla koolis käis Mary Poppins

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kool tõi juubeliks lavale muusikali "Mary Poppins".
Raeküla kool tõi juubeliks lavale muusikali "Mary Poppins". Foto: Erakogu

Raeküla kool tähistas 22. oktoobril pidulikult oma 20. tegevusaastat. Sügisene idatuul kandis selleks puhuks koolimajja kohale maailmakuulsa lastekirjanduskuju Mary Poppinsi – lavaküpseks sai Pamela Lyndon Traversi samanimelise raamatu põhjal  valminud muusikal.
 

Näitemängupisik on Raeküla kooli juba ammu nakatanud ja aastate jooksul on etendatud hulgaliselt nii pikemaid teatritükke kui lühemaid luulekavasid. Kõige suurejoonelisem neist oli 1996. aastal teoks saanud Richard Rodgersi muusikal „Helisev muusika“ toonase muusikaõpetaja Kadri Keskküla ja Keldriteatri juhi Katrin Nielseni eestvedamisel.  

Et vahvaid lauljaid-näitlejaid Raekülas jagub, tõestas laupäevane ülesastumine. Armastatud näitejuhi Sirje Raudsiku ja muusikaõpetaja Sirle Siku juhendamisel sai proovidega algust tehtud juba kevadel. Selgeks õpiti seitse laulu ja hulgaliselt proosateksti.

Peaosalist Mary Poppinsit kehastas 8. klassis õppiv Triin Kihuoja. Suvekuud ja eluplaanid on Triinu nüüdseks Raekülast küll ära viinud, kuid ta ei pidanud raskeks oma tihedat õppe- ja sporditegevust proovigraafikuga kohandada ning armsaks saanud kooli igal nädalal külastada.  

Teistes peaosades astusid üles samuti 8. klassis õppivad Anna-Maria Pink (mrs Banks) ja Rando Aljas (mr Banks), 9. klassi õpilane Karl Valk (tänavakunstnik Bert) ning 2.a klassi õpilased Mari-Liis Holm ja Jörgen Matthias Talviku (Jane ja Michael).

Kõrvalosades võisime näha Raimond Tamme, Carl Rudolf Palu ja Heleri Alliksood 9. klassist, Rait Joad 8. klassist ning 5.-6. klassi tütarlaste ansamblit koosseisus Madelain Sinikalda, Ragle Maide, Natali Paluoja, Katriin Toomsalu ja Kristi Tammann.  

Eriti tore oli koos õpilastega näitlemas näha emakeeleõpetaja Anu Helemäed muheda ja pisut veidra mister Paruka rollis, õppealajuhataja Agita Keerdi kombeka majapidajanna miss Amy Virsiku rollis ja näitejuht Sirje Raudsikut toimekalt sahmerdava teenija Ellenina. Tõtt öelda said just õpetajad kõige palavama aplausi osaliseks, sest nii lastes kui kolleegides tekitas elevust näha muidu nii range ja targana tunduvaid õpetajaid hoopis lustakamate ja koomilisematena.

Ühised proovid ning õlg- õla kõrval vaevanägemine lähendas õpetajaid ja õpilasi. Ühtviisi ärevus valdas enne esietendust mõlemaid ning tegutseti koos nagu head sõbrad. Oma toetava õla panid etenduse õnnestumiseks alla huvijuht Riita Tõniste, majandusjuht Pille Paulberg ja klassiõpetaja Terje Pink, kes aitasid muretseda rekvisiite, dekoratsioone ja kostüüme.

Alati abivalmis majameister Tiit Holter muutis esimese korruse fuajee ja trepi hubaseks Londoni eramajaks elutoa, lastetoa ja halliga. Ühiste jõudude ja väikeste nutikate ümberkorraldustega sai etenduse käigus tavalisest koolitrepist kord park kohvikulauaga, kord härra Paruka söögituba ja lõpuks koguni pangakontor. Tegevus toimus kõikjal – nii publiku ees, küljel kui selja taga ja kohaletulnud sattusid sõna otseses mõttes keset näitemängu.
 
Pärast etendust ei tahtnud aplaus tükil ajal lõppeda ning kõlasid rohked tänusõnad nii direktor Liilia Obergilt kui näitejuhilt endalt. Laste silmad särasid ja meeli valdas rahulolu – ära tegime! Eks olnud ju õppimist ja harjutamist palju ning nii mõnigi koolipäev venis seetõttu tavapärasest pikemaks.

Esietendus oli eelkõige mõeldud kooli vilistlastele ning endistele ja praegustele õpetajatele. Et lugu nõnda toredasti välja kukkus, on seda plaanis veelgi ette kanda. 1. detsembril saavad võimaluse Mary Poppinsi, Jane’i ja Michaeli seiklustele kaasa elada Raeküla lasteaia lapsed ja ülejäänud koolipere.

Suur-suur aitäh kõigile, tänu kellele see tore ettevõtmine teoks sai. Nii nagu jätkub hariduselu Raekülas, jätkub laulude, tantsude ja näitemängude traditsioon Raeküla koolis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles