Olev Siinmaa sünniaastapäeva tähistatakse konverentsiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Siinmaa projekti järgi ehitatud 
Lõuna 2a eramu Pärnus.
Olev Siinmaa projekti järgi ehitatud Lõuna 2a eramu Pärnus. Foto: Urmas Luik

Silmapaistva Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa sünniaastapäeva tähistatakse 11. novembril konverentsiga Pärnu muuseumi uues majas Aida 3.

Tänavu möödub Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa sünnist 130 aastat. Olev Siinmaa (1881–1948) alustas tööd Pärnu linnaarhitektina 1925. aastal. Nii tema käe alt tulnuna kui ka tema otsesel mõjutusel on Pärnu linna projekteeritud hooneid, mis mõjuvad ka tänapäeval värskete ja kergetena ning on andnud Pärnule olulise osa miljööst ja identiteedist, ütles praegune Pärnu linnaarhitekt ja konverentsi üks korraldajatest Karri Tiigisoon.

Konverentsil räägivad Lõuna 2a restaureerimisest arhitekt ja Eesti arhitektide liidu liige Jaak Huimerind ning eramu omanik, ettevõtja Viljo Vetik. Kunstiteaduste magistrandi Annika Tootsi teema on „Villa Toots ja villa Stein-de Monzie: unistus suurest arhitektuurist“, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm räägib teemal „Kui arhitektiks pidas Siinmaad Eesti riigi bürokraatia?“, Eesti funktsionalismi mitmekesisusest kõneleb Eesti kunstiakadeemia (EKA) teadur Epp Lankots ja EKA doktorant Tiirn Ojari teema on „Pärnu - linn ja moodsa arhitektuuri kuvand".

Konverentsi avab abilinnapea Romek Kosenkranius.

Konverentsi järgselt avatakse arhitektuurimuuseumi näitus „Supelala, seenrõdu ja viinakapp. Pärnu linnaarhitekt Olev Siinmaa 130“.

Laupäeval, 12. novembri keskpäeval toimub Jaak Huimerinna juhatamisel jalutuskäik Lõuna 2a villasse. Vajalik on eelregistreerimine konverentsi toimumise päeval.

Pärnu mudaravilas on avatud Tüüne-Kristin Vaikla kuraatoriprojekt "Noblesse oblige". Konverentsikülalised on oodatud näitusele laupäeva hommikul.

Konverents on tasuta. Osalemiseks on vaja end kirja panna Pärnu linna veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles