Pärnus algab kammerlauljate võistlus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool.
Kuninga tänava põhikool. Foto: Ants Liigus

Eesti väljapaistva ooperisolisti Tiit Kuusiku mälestuseks korraldatakse tema sünnilinnas Pärnus I Tiit Kuusiku nimeline rahvusvaheline kammerlauljate konkurss, mis toimub 27.–30. oktoobrini Pärnu Kuninga tänava põhikoolis, endises Pärnu poeglaste gümnaasiumis – koolis, kus Kuusik kunagi õppis.

Tunnustatud interpreedi sünnist möödus käesoleva aasta 11. septembril 100 aastat. Peale ooperi oli Kuusik Eesti üks paremaid kammerlaulu viljelejaid ja Saksa lied’i, romantilise soololaulu esitajaid.

Võistluse avamine ja konkursantide esinemisjärjekorra loosimine on täna. Konkurss toimub kahes voorus. Esimeses voorus reedel esitab iga osaleja kolm kammerlaulu: ühe neist Franz Schuberti loomingust ja kaks vabalt valitud kammerpala.

Teine voor leiab aset laupäeval. Lauljatel tuleb esitada viis kammerpala, kohustuslik laul on Schuberti “An die Musik”.

Konkursi kunstiline juht on Toomas Kuter. Žürii tööd juhib professor Ingrid Kremling-Domanski Saksamaalt Hamburgi muusikaakadeemiast, samuti hindavad lauljaid Vladimiras Prudnikovas Leedust, Helin Kapten ja Erki Pehk Eestist.

Võitjaid autasustatakse 30. oktoobril kammermuusika kontserdil, kus esinevad konkursi paremad.

Kammerlauljate mõõduvõtmisest võtab osa kaheksa võistlejat seitsmest riigist: Ukrainast, Venemaalt, Hiinast, Saksamaalt, Poolast, Leedust ja Eestist.

Kõik konkursi üritused toimuvad Kuninga tänava põhikooli aulas, olles publikule avatud ja tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles