Pärnus käib rahvusvaheline akordionimuusika festival

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored akordionistid.
Noored akordionistid. Foto: Ardi Truija

Pärnus käib rahvusvaheline akordionimuusika festival. Tegemist on suvepealinna kõige pikema traditsiooniga festivaliga, akordionimängijad saavad kokku juba 29. korda.

Esimene lõõtsa- ja akordionimängijate kokkutulek toimus juba 1982. aastal Pärnu aianduse ja mesinduse seltsis. Ühepäevane kokkutulek kasvas mitmepäevaseks festivaliks juba aastate eest, vahendasid ERRi teleuudised.

Festival on emotsionaalse laengu allikas paljudele pillimeestele ning pakub kuulamis- ja vaatamisrõõmu publikule. Eile oli festivalil konkursipäev.

Tänane päev on aga pühendatud rahvusvahelisele akordioniorkestrile Baltic Tremolo.

"Sellel festivalil ongi üks kõige pidulikumaid sündmusi rahvusvahelise akordioniorkestri Baltic Tremolo 10. aastapäev. See on nelja riigi - Eesti, Läti, Leedu ja Soome - akordionistidest koosnev kooslus, rahvast on seal 66," rääkis Pärnu akordionimuusika festivali korraldaja Valdo Värk.

Laupäeval on akordionimuusika austajail põhjust minna Tervise kultuurikeskusse, kus avatakse lõõtsa- ja akordionimängijate kokkutulek. Tegevust jätkub kogu päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles