Kiired autod kihutavad homme Pärnumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda Civicut taltsutavad Karel Tölp ja Priit Guljajev asuvad rahvaralli karikasarjas teisel positsioonil.
Honda Civicut taltsutavad Karel Tölp ja Priit Guljajev asuvad rahvaralli karikasarjas teisel positsioonil. Foto: Erakogu

Homme saavad autospordihuvilised jälgida Pärnumaa rahvarallit, mille kiiruskatsed toimuvad Uulus, Audrus, Seljal, Suigus ja Libatses.

Võistluskeskusest Sauga alevikus stardivad autod hommikul iga kahe minuti järel 83 kilomeetri pikkusele ringile, kus on neli kiiruskatset. Ralli jätkub pärastlõunal 120 kilomeetri pikkusel distantsil ja aega võetakse kuuel katsel.

Pärnumaa võidukihutamine on rahvaralli Eesti karikasarja viies etapp. Sarja kaks esimest osavõistlust sõideti talvel Kõpus ja Koerus ning suvel kihutasid rahvasportlased Haapsalus ja Piirsalus. Rahvaralli võitjad selguvad 26. novembril Saaremaa teedel.

Pärnumaa rahvaralli võistluspäeva kaks esimest kiiruskatset sõidetakse Uulus ja seejärel kihutavad autod kaks korda Audrus mahamärgitud ringil.

Päeva teises pooles on viies ja kuues katse Seljal, seitsmes ja kaheksas Suigus ning kaks viimast starti antakse Libatses.

Pänumaa sõitjatest kannab Alo Põderi ja Ranno Randmaa võistlusauto Volga numbrit 27. Honda Civicul kihutavad Kristjan Heamäe ja Kristjan Laanela (nr 32), Margus Tammai (nr 34), Janar ja Viljar Tammai (nr 35), Steven Põder ja Kristjan Tarjan (nr 38) ning Karel Tölp ja Priit Guljajev (nr 49).

Robert Peetson ja Mikk Ott lähevad rajale BMW 325ga (nr 51) ning Aivo Mängel ja Karol Pert taltsutavad Toyota Celicat (nr 73).

Kokku stardib homme hommikul Pärnumaa teedele 82 ekipaaži ja paremus selgitatakse seitsmes arvestuses.

“Rahvarallid on aasta-aastalt muutunud üha populaarsemaks,” ütles Pärnumaa ralli ohutusülem Olavi Pukk. “Algselt arvestasime laupäevaseks võistluseks maksimaalselt 75 autoga, kuid lubasime lõpuks starti veel seitse ekipaaži. Erinevalt mitmest teisest autospordialast, kus võistlejate nappuse tõttu kipub konkurents lahjaks jääma, on meil vastupidine olukord.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles