Hillar Kohv kandis "Reisile sinuga" saates Iiris Salurit kätel

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nartsissid.
Nartsissid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF


Iiris Saluri on nagu "Hunt Kriimsilm ja tema 9 ametit", sest kunagi töötas ta Vikerraadios ning sel ajal oli ETV ekraanil ka Vahur Kersna juhitav saade "Reisile sinuga" ning sinna saatesse läksin mängima ainult seetõttu, et teleekraanil ennast näidata (las nüüd kadedusest ja õelusest pakatavad kommijad kukuvad sõimama ja kiruma-saan neid närakaid jälle natuke närvi ajada ja see pakub mulle ainult naudingut nagu Mati- taolistele ja muudele tegelinskite minu kallal närimine) ning mind pandi saates vastaja rolli. Tol korral olin pidevas kirjavahetuses ka punkmuusik Maie Parrikuga (Maie Parrik ise võttis minuga ühendust ja soovis kirjasõbraks hakata ning võtsin pakkumise vastu) ning ka Maie Parrik oli saatesalvestusel publiku hulgas.

Minu sooviks ei olnud väljavalituks osutumine, vaid tahtsin kõrvalejäetuna õhtul saate kukul lihtsalt sööma minna ja nii ma oma kaasmängijaid seal ikka eelnevalt manitsesin, et kuidas vastama peaks, et nad võidaksid reisi.

Kahjuks osutusid kaks teist kaasmängijat noormeest tossikesteks ning küsija osas olnud tollane Vikerraadio töötaja Iiris Saluri valis mind reisikaaslaseks, sest kandsin teda ka kätel stuudios, Iirisel oli kott pähe tõmmatud sel hetkel, et ta kätel kandjat ära ei tunneks, aga tema oli mind juba kohe ära tundnud häälest, kui vastuseid andsin. Läks mul nii, et sööma ei saanud ja reisil jäi ka Riias käimata, sest Maie Parrikuga ei olnud ka tahtmist päris reisile minna, kuigi tema oleks Riiat näha soovinud. Sinna oleks pidanud Maie Parrik tulema oma kulu ja kirjadega niiöelda, sest tema ju saates ei osalenud ning asendusliikmele sõitu välja ei tehta. Mina sain ennast lihtsalt teleekraanil näitamas käia ja sellest mulle täiesti piisas, sest tol ajal parodeeris Jan Uuspõld mind pidevalt "Wigla shows" ning saates pandigi minu ekraanile ilmumise ajal tiiter ekraanile "Hillar Kohv originaal".

Iiris Saluri on ka saadet "Sind otsides" teinud ning tegelikult töötab see daam Terviseameti pressiesindajana ning nüüd teatas "Pärnu Postimees", et lasteaedades on keelatud sinililled ja nartsissid ära, sest need olla lastele mürgised taimed.

No kuulge, kõik lilled on mürgised, üks rohkem ja teine vähem ning lilli ei tarvitata toiduks salatite tegemiseks, vaid ikka silmailu tarvis ning kui nüüd keelata see silmailu ära, oleks suur totrus.

Kui kardetakse, et lapsed neid mürgiseid lilli "limpsima" või kätega paitama lähevad, siis võiks lihtsalt lillepeenrale vastav aed tõkkeks ette ehitada, et lapsed lilli katsuma ei pääse.

"Mürgised lilled õues ja toas" võib olla küll kena ja kasulik ning õpetlik raamat, aga alati on võimalik kauneid ja samas mürgiseid lilli kasvatada ja hoida silmailu tarvis ka nii, et lapsed neid ei puutuks. Silmailu pole söömiseks alati!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles