Malle Raid tähistab juubelit

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Raid.
Malle Raid. Foto: PP

Laupäeval tähistab kahest osast koosneva juubelikontserdiga oma ümmargust sünnipäeva teenekas Pärnu laulja ja vokaalpedagoog Malle Raid, kes aastakümnete jooksul on pakkunud paljudele pärnakatele muusikalisi kõrghetki.

Raid alustas vokaalkunsti saladustesse tungimist Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis ja jätkas seda Tallinna pedagoogilises ülikoolis Ester Lepa juhendamisel. Väga tähtsaks oma loomingulises arengus peab Raid Soome vokaalpedagoogi Matti Pelo meistrikursusi.

Raid on solistina üles astunud kõikjal Eestis, samuti paljudes Soome kirikutes ja kontserdisaalides. Esinenud kammermuusika programmidega, mille hulgast võib esile tuua kontserdikava Georg Friedrich Händeli Saksa aariatest, kammerkava Itaalia ja Saksa vaimulikust muusikast, kontserdid Eesti ja Soome muusikast. 2009. aastal esines Raid edukalt New Yorgi Eesti majas. Koostöös pianist Tõnu Reinuga valmis tal 1996. aastal soolokassett Heinrich Meri ja Mihkel Lüdigi lauludega.

Olulise aja oma elust on Raid pühendanud pedagoogilisele tegevusele. Ta on olnud vokaalpedagoog Sütevaka humanitaargümnaasiumis ja Pärnu Kunstide majas, kus ta praegugi töötab. Raidi käe all on laululendu alustanud paljud solistid, kellest eriline heameel on tal Kai Kallastu tegevuse üle.

Aastakümneid töötas Raid kooriartistina Eesti Raadio segakooris, olles üks neist vähestest, kes soolokavadega üles astus.

Nooruslik juubilar väidab kelmikalt, et laulmise soov ja tahtmine istub tema hinges tänini. Raidil on hulgaliselt austajaid ja tema muusikalise tegevuse hindajaid, kelle tarbeks annab ta laupäeval kontserdi “Ave Mariadest” ja vaimulikest lauludest Pärnu Eliisabeti kirikus, millele järgneb juubilari kolleegide, sõprade ning õpilaste kontsert ja austamisõhtu Pärnu raekojas.

Eliisabeti kirikus saadavad sopranit Tõnu Rein orelil ja Leonora Palu flöödil, raekoja kontserdil on kaastegevad solistid ja pianistid, teiste seas Helin Kapten, Ave Aava, Benno Margus.

Sissepääs üritustele on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles