Kohus mõistis Viisitamme õigeks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinna ringkonnakohus tunnistas Pärnu endise linnapea Mart Viisitamme kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises õigeks, seega pole ükski Viisitamme vastu esitatud süüdistustest kinnitust leidnud.

Pärnu maakohus tunnistas Viisitamme õigeks altkäemaksu andmise ja riigihanke tulemuste mõjutamise katse süüdistuses, kuid määras karistuse kahes ametisaladuse edastamise episoodis. Ringkonnakohus ametisaladuste edastamist ei tuvastanud, ent juriidilise vea tõttu otsustas riigikohus ühe episoodi ringkonnakohtusse tagasi saata.

Ringkonnakohus arutas, kas Viisitamm saatis Pärnu spordihalli ehitushindade tabeli Oma Ehitaja juhatuse esimehele Kaido Fridolinile või mitte. Süüdistus tugines telefonikõne lindistusele, kus Viisitamm lubas saatmise korraldada, kuid seda, kuidas tabel Fridolini kätte sattus, ei suutnud kaitsepolitsei tuvastada.

Telefonikõnede lindistustest võib lugeda sedagi, et Kaido Fridolini vend Raivo sai sama tabeli Pärnu abilinnapea Jane Metsa käest. Kaido Fridolin soovitab tabeli purustajast läbi lasta, sest “meil ei ole mitut vaja”.

Lindistustega kogutud tõendid osutusid hiljem kasutuks, sest pealt kuulata võib altkäemaksu, mitte ametisaladuste edastamise uurimisel. Ainuüksi asjaolust, et tunnistajad Mets jt on kohtule kinnitanud, et nemad Kaido Fridolinile ega teistele tabelit saatnud ei ole, ei saa järeldada, et seda tegi Viisitamm, seisab kohtuotsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles