Maavanem loodab Lottemaal peagi lahendusteni jõuda

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu maavanem, omavalitsuste liidu esindaja ning Lottemaa rajamise ülejäänud osapooled püüdsid neljapäeval Tallinnas koos Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) teemapargi rahastamise suhtes lahenduseni jõuda.

Maavanem Andres Metsoja tunnistas, et EASil on küsitavusi finantseeringu puhul, mis kohtumisel sai asjaosalistele palju selgemaks. Pooled tulevad veel kord kokku, saamaks kindlust, et vastastikune mõistmine on täielik ja hiljem ei teki probleeme.

“Otsitakse terviklahendust finantseerimise poole pealt. Praegu tundub, et asjad sujuvad ja läheneme eesmärgile. Ainult on vaja veel mõningaid asju üle rääkida, kuna projekt on keeruline ja pooltel on seetõttu keeruline asjadest ühtemoodi aru saada. Loodan, et saime sammukese edasi,” kostis Metsoja.

Maakonnas püütakse jätkuvalt jõuda lahenduseni selles suhtes, mis puudutab Via Balticalt maha- ja pealesõidu rajamist ja maanteelt tulevase Lottemaani viivat teed, mida maavanema andmeil on juba kaks korda projekteeritud. Kuna tee tarvis on vaja maad juurde, tõi see kaasa probleemid maaomanike ja rahastamisega.

“Sellele on ka mingi lahendus ilmselt tulemas. Oleme jõudnud koostöös sinnamaani, et suudame teeküsimuse maakonna jõududega ära lahendada, paari–kolme nädalaga peaks see klaariks saama,” rääkis maavanem.

“Praegu olen üsna veendunud, et pingutused hakkavad kandma vilja ja need riskid, et Lottemaad ei tule, on järjest väiksemad,” lausus Metsoja.

EASi veebruarikuine positiivne otsus toetada kogu pere teemapargi rajamist Tahkuranna valda tugines eelprojektile, misjärel tuli esitada detailne põhiprojekt. Lõplikku rahastamisotsust pole EAS veel teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles