Füüsiline ülepinge ja immuunsüsteem

, joogajuhendaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Füüsilist ülepinget ja kurnatust võime kogeda tihti spordivõistlustel. Kehalisest kurnatusest põhjustatud hädadega puutuvad kokku füüsilise töö tegijadki. Liigne pingutus põhjustab energia seiskumisi sapipõie- ja maksakanalites, mille tulemusel tekivad vahel krambid.

Selleks, et tugevdada immuunsüsteemi, tuleb muuta oma töö ja puhkuse tasakaalu. Leidke aega hingamistehnikateks, et kiiresti taastada energia puudujääk. Hingamistehnikaid soovitan omandada vaid kogenud joogaõpetaja juhendamisel.

Energiakanalite ristumiskohtades akupunktide mõjutamine aitab füüsilisest tööst tekkinud pingeid leevendada ja tugevdada immuunsüsteemi.

Kõrgema rünnaku (tai chong) akupunkt asub jalaseljal suure ja teise varba liigese vahel lohus (pildil).

Selle punkti mõjutamine vähendab üldist väsimust, ülepingest tulenevat peavalu, silmade väsimust ja krampe, aitab pohmeluse, allergia ja artriidi korral. Samuti saab nii puhastada verd ja tasakaalustada vererõhku (nii kõrge kui madala vererõhu puhul). Suruge neli sõrme suure ja teise varba liigeste vahele ja venitage neid veidi laiali, masseerige see vahe läbi. Seejärel vajutage umbes minut tai chong’i punkti. Sama teisel jalal.

Kui akupunkt on valulik, näitab see energia takistusi vastavas kanalis. Mõne aja möödumisel põhjustab energiablokeering verevarustuse häireid ja tasakaalutust ehk haigusi kehas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles