Muusikud esitavad missat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kallastu dirigeerib Rossini "Väikse piduliku missa" Eesti esiettekannet.
Andrus Kallastu dirigeerib Rossini "Väikse piduliku missa" Eesti esiettekannet. Foto: Ants Liigus

Pärnu professionaalidest muusikud-koorijuhid toovad homme kell 15 Eliisabeti kirikus kuulajateni Eestis seni esitamata suurvormi, Gioachino Rossini “Väikese piduliku missa” ehk “Petite messe solennelle’i”.


“Väikese piduliku missa” solistid Kai Kallastu (sopran), Maire Haava (metsosopran), Roland Liiv (tenor) ja Atlan Karp (bariton) kuuluvad eesti lauljate uude põlvkonda, kes on muusikahariduse ja lauljakogemuse saanud põhiliselt välismaistes muusikaõppeasutustes ja -kollektiivides.



Pärnus tegutsevatest ja Pärnuga seotud koorijuhtidest-muusikutest teevad ansamblis kaasa Annely Kuningas, Monika Übner, Helen Erastus, Anne Uusna, Karin Veissmann, Indrek Palu, Hans-Gunter Lock ja Tõiv Tiits. Missa klaveripartii esitab tartlane Jorma Toots ja harmooniumi mängib Maarja Talts. Missa ettekannet juhatab helilooja ja dirigent Andrus Kallastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles