Pärnu vabatahtlikud merepäästjad said piirivalvelt kaatri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuur kinkis Pärnu lahe mereäääste seltsile kaatri.
Lääne prefektuur kinkis Pärnu lahe mereäääste seltsile kaatri. Foto: Urmas Luik

Pärnu vabatahtlikud merepäästjad said piirivalvelt kingituseks kaatri. Vana, kuid sõidukorras kaater ei vastanud enam piirivalve nõudmistele; samas võimaldab see vabatahtlikel päästjatel piirivalvele suureks abiks olla ja ilusa ilmaga merel tekkivaid lihtsamaid probleeme lahendada.

Pärnu lahe merepääste selts on kaks aastat vana vabatahtlike ühendus, mille sõidukipargi moodustasid seni vaid väikesed kummipaadid. Kaater avardab päästevõimet oluliselt, vahendasid ERRi teleuudised.

"Plaanis on kasutada seda väljaõppevahendina ja varapäästjana ehk madalale sõitnud või mootoririkkega teisi aluseid Pärnu lahe pealt ära pukseerida kodusadamasse. Selleks on ta hea paat: väike süvis, ökonoomne, väike kütusekulu," rääkis Pärnu lahe merepääste seltsi liige Norman Talson.

Seni on selts tegelnud mereõnnetuste ennetustöö ja liikmete väljaõpetamisega, olnud piirivalvele abiks tuukritöödel ja merel kadunuks jäänute otsingul. Piirivalvele on kaatri kinkimisest rohkem kasu kui selle enampakkumisele panemisest, sest merepäästjad saavad nüüd enda kanda võtta väljakutsed hädalistelt, kel kütus merel ootamatult lõppenud või mootor seisma jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles