Toidukauba hinnad on poodides ühtlustunud

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadjate hinnangul on oodata toiduainete hindade märkimisväärset langust. Kui see aeg jõuab, küll siis ostetakse ka kaubakärud jälle söögikraami triiki täis.
Teadjate hinnangul on oodata toiduainete hindade märkimisväärset langust. Kui see aeg jõuab, küll siis ostetakse ka kaubakärud jälle söögikraami triiki täis. Foto: Ants Liigus

Hinnavõrdluste tabelis toodud numbrid räägivad ühest: hinnad on kauplustes ühtlustunud või ühtlustatud ja välja kujunenud hinnast vähema raha eest saab mõnd kaupa vaid soodusmüügi ajal.

Praeguste hindade võrdlemisel eelmise, juunis tehtud uuringu hindadega võib väita, et arvestatav osa toidu hindadest on jäänud samaks või kui muutus ongi toimunud, siis minimaalselt ja languse suunas. Eeltoodu ei kehti loomulikult põllu- ja aiasaaduste kohta, kus näiteks kartuli hind on kukkunud paarkümmend senti, languse teed on käinud porgandi ja kapsa hindki.

Odavnenud on jahutatud broileri kilo: suvel maksis see keskmiselt kaks ja pool eurot, nüüd saab kaupa teha juba 2.09ga.

Küll on stabiilsena püsinud kohvi hind: nii nagu Pauligi President maksis juunis 5.25, maksab ta niisama palju praegu, soodusmüügi päevad muidugi välja arvatud.

Analoogsed sõnad kehtivad hunditulise hinna kohta.

Märkus. Et Säästumarketis kaubeldakse enamjaolt pakendatud kaubaga, on nii Laste vorsti kui viinerite kilohind arvutatud väikepakendi hinna põhjal, samuti on saadud koduse hakkliha ja juustude kilohind.

Et Leiburi Isa peenleiba Säästumarketis polnud, on tabelis hind arvutatud kilose Pealinna peenleiva hinna põhjal.

Rimi jõhvikakohukese odavuse taga on kampaaniahind: kolm kohukest 0.58 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles