Täna õhtul täituvad Pärnu pubid jalgpallisõpradega

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded fännid ootavad täna Eesti esindusmeeskonnalt järjekordset jalgpalliimet. Mängu läheb vaatama ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Tuhanded fännid ootavad täna Eesti esindusmeeskonnalt järjekordset jalgpalliimet. Mängu läheb vaatama ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna Tallinnas A.Le Coq Arenal toimuv jalgpalli Euroopa meistrivõistluste play-off-mäng Eesti ja Iirimaa vahel ähvardab purustada suvepealinna pubide külastusrekordi, sest vutifännid broneerisid laudu pikalt ette.

Pärnu kesklinnas asuvast pubist Viies Villem öeldi Pärnu Postimehele juba teisipäeval, et neil ei ole reedeks enam ühtki vaba lauda: kogu pubi on jalgpallifännid kinni pannud. “Ilmselt läheb hullumajaks,” ennustas üks teenindajatest.

Teisipäevase, Iirimaal tuleva kordusmängu kohta ei osatud pubist veel midagi kindlat öelda. Nädala keskel ei olnud veel teisipäevaks lauabroneeringuid.

Fännid saadetakse Iirimaale

Iiri pubis Sweet Rosie vaadatakse nii täna kui teisipäeval jalgpalli seina pealt suurelt ekraanilt kõva häälega ja asutuse nimele vaatamata oodatakse pubisse ikka Eesti meeskonna poolehoidjaid.

“Meil on broneeritud umbes pool laudadest, aga ülejäänud hoiame vabana, et tänavaltki saaksid inimesed sisse astuda,” rääkis baaridaam Marii Hansalu.

Sweet Rosie meelitab fänne eripakkumistega.

Usinalt on huvilised pannud laudu kinni Ülejõel Aleksandri pubis, kuhu nii täna kui teisipäeval on samuti oodatud jalgpallisõbrad. Samal ajal oli seal üleeile teenindaja teatel veel vabu kohti. Toimuvad õllemängud.

Linna üks suuremaid jalgpallimölle tõotab täna tulla Pärnu kuursaalis, kus kõigi külastajate vahel loositakse välja kaks tellimusreisi ühele inimesele teisipäevaks Iirimaale play-off’i kordusmängule. Reis sisaldab edasi-tagasi lennupileteid, transfeeri lennujaamast staadionile ja tagasi ning mängupääset.

Kuursaali programmijuhi Anniki Leppiku teatel pakub kuursaal täna ohtralt jalgpalliteemalisi lõbustusi.

“Mängu saab vaadata ilmselt linna suurimalt ekraanilt,” rääkis Leppik. “Õhtu juht Illari Lään korraldab mänge ja oma oskusi näitab saatest “Eesti talent” tuntud trikijalgpallur Eno Lints. Meie teenindajadki lubasid teha üllatusetteaste.”

Teisipäeval on kuursaal suletud.

Ülejõe pubi Kentuki Lõvi juhi Urmas Lassi kinnitusel juuakse neil täna õhtul teleriekraanide ees Eesti jalgpallurite auks Iiri viskit. Pärast loodetavat Eesti võitu aitab jalga keerutada ansambel Legshaker. Mängu saab vaadata Kentuki Lõvis teisipäevalgi.

Pärnu kesklinnas asuv Rüütlihoov on sättinud tänase tähtpäeva puhul üles teise suure teleri, et fännidel oleks mõnusam mängu vaadata. Et Rüütlihoov läbis väikese uuenduskuuri, siis sinna veel eile broneeringuid tehtud ei olnud ja ruumi jalgpallisõpradele piisab. Pubist lubati, et õhtul on kavas üllatused nii naistele kui meestele.

Sama programmi pakub Rüütlihoov teisipäeval.

Suur jalgpalliõhtu on kavas kesklinna pubis Veerev Õlu, kus on lubatud mängule kaasa elada eriti valjuhäälselt.

Vana turu kõrval Eesti ainsas pokkeribaaris 2 Paari lükatakse täna õhtul samuti pokkerilauad tagaplaanile ja elatakse teleri ees kaasa jalgpallile.

Regina Gololob 2 Paarist lubas, et pokkerit saab mängida küll, kuid esiplaanile jääb täna siiski jalgpall. Enne õhtust mängu oodatakse kõiki aga lauajalgpalliturniirile, kus omavahel lähevad vastamisi kaheliikmelised võistkonnad.

Gololob märkis, et 2 Paaris on avatud Iiri sektsioon, kus võivad kohad sisse võtta Iirimaa fännid, kui nad seda söandavad. Eesti võidu korral on baari poolt üllatus.

Jalgpalli vaadatakse nii täna kui teisipäeval ka ranna rajoonis asuvas kohvikus Poisi Eine. Reio Tilk kohvikust lubas, et Eesti võidu korral on sealgi fännidele kohviku poolt üllatus.

Suurelt ekraanilt vaadatakse jalgpalli täna õhtul Riia maanteel asuvas Willy baaris.

Kõik täna sinisesse!

Riia maanteelt C. F. Hahni pubist kinnitati, et sealgi on võimalik kaasa elada Eesti-Iirimaa mängule, kuid pubis mängib täna õhtul ansambel Kaisukaru ja bändi esinemise ajal keeratakse teleritel hääl maha.

Sealjuures on Hahni pubigi peaaegu täielikult broneeritud ja vabu kohti vaid mõni. Jalgpallile pühendatud erikava täna pubis ei ole.

Teisipäeval seevastu on Hahni pubis tavaline õhtu ja fännidel on võimalik pühenduda 100 protsenti jalgpallile.

Pärnumaal toimub täna suurem jalgpallivaatamine nii Varbla rahvamajas kui Vändra kultuurimajas. Mõlemas linastub õhtul Eesti esimene talgufilm “Täitsa lõpp”, pärast seda näidatakse samas Eesti ja Iirimaa vahelist jalgpallimatši.

Eesti vutifänne koondav rühmitus Jalgpallihaigla käivitas aktsiooni “Eesti siniseks!”, millega kutsutakse kõiki eestlasi üles kandma täna siniseid rõivaid, et linnapildiski oleks näha, et jalgpallikoondisel on arvukalt toetajaid.

“Meie fantaasia on see, et inimesed hakkaksid juba neljapäeval kandma siniseid riideid ja reedel oleksid sinises terve päeva,” rääkis Tarmo Kruusimäe ehk Kojamees ETV saates “Terevisioon”.

Kojamehe teatel liituvad aktsiooniga nii Hollandis, Inglis- ja Iirimaal kui mujalgi maailmas elavad eestlased, kandes täna siniseid rõivaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles