Galerii: Pärnus tutvustati elektriautosid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode tuur Pärnus.
Elektriautode tuur Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Energiasäästunädala raames toimunud elektriautode Eesti tuuri käigus võis pühapäeval Pärnus Kaubamajakas tutvuda elektriautodega. Tegemist oli üleriigilise elektriautosid tuvustava tuuriga, mis lõppes suvepealinnas.

Elektriautode mudelitest olid esindatud Citroёn C-Zero, Mitsubishi i-MiEV, Nissan Leaf, Peugeot iOn ja Renault Kangoo.

Elektriautode laadimiseks rajatakse Eestisse kiirlaadimispunktid, mida tuleb üle Eesti ligi 200. Kiirlaadijad paigaldatakse kõikidele põhimaanteedele ja kõrvalmaanteedele umbes 40-60kilomeetrise vahemaaga ning kõikidesse enam kui kolme tuhande elanikuga linnadesse ja asulatesse.

Laadimisvõrgu rajamiseks käib rahvusvaheline riigihange, mille võitja selgub aasta lõpuks. Peale kiirlaadijate paigaldatakse kõikide elektriautode projektis osalevate omavalitsuste juurde tavalaadijad, et autot oleks mugav töökohas laadida.

Elektromobiilsuse programmi raames saavad era- ja juriidilised isikud taotleda KredExist elektriauto ostutoetust kuni 18 000 eurot. Peale selle toetatakse kuni tuhande euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud paigaldustöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles