Galerii: Endlas valiti popmuusikali särtsakaid tansupiigasid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endlas valiti konkursiga popmuusikali “Boyband” tantsutüdrukuid.
Endlas valiti konkursiga popmuusikali “Boyband” tantsutüdrukuid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Endlas veebruaris esietenduva popmuusikali “Boyband” tantsutüdrukute leidmiseks korraldatud konkursile registreeris 85 neidu.

Katsed toimusid Endlas täna ennelõunal, kus selgusid särtsakamad piigad.

Osalejad olid jagatud kolme gruppi, esimene grupp alustas kell 10, teine kell 11 ja kolmas kell 12.

Popmuusikali otsiti tantsulembeseid neidusid vanuses 16-23. Katseteks midagi eraldi ette valmistama ei pidanud, ülesanded ja rühmaharjutused anti ja õpiti kohapeal koreograaf Märt Agu ja muusikali lavastaja Andres Dvinjaninovi käe all.

25. veebruaril 2012 esietendub Endla teatri suures saalis popmuusikal „Boyband“. Uhke lava-show' ja poistebändide kuulsaimate hittidega muusikali lavastab külalisena Andres Dvinjaninov.

Poistebändi Freedom eesotsas astub üles Koit Toome.

Suurbritannia näitekirjaniku Peter Quilteri näidendil põhinev muusikatööstuse telgitaguseid avav muusikal „Boyband“ jõudis esmalt lavale 1998. aastal, poistebändide populaarsuse kõrgajal. Aasta hiljem esietendus „Boyband“ juba Londonis West Endis ja seda mängiti edukalt mitu hooaega.

Muusikal „Boyband“ räägib eesti poistebändi Freedom loomisest ning teekonnast maailma edetabelite tippu. Viieliikmeline poistebänd pannakse mänedžeri poolt kokku kui ideaalne popprodukt, et hullutada tüdrukuid nii Eestis kui maailmas ja teenida sellega miljoneid. Üleöö hakkab seni tavaliste poiste elu olema täis tüdrukute imetlust, kontserte andunud fännidele, fotosessioone ja teleesinemisi, ent ühtlasi pikki kontserttuure, elu hotellides ja eraldatust perekonnast. Peagi tekivad omavahelised vastuolud, mis seavad suured tulevikuplaanid kahtluse alla.

 Sündmustikku saadavad Freedomi esituses populaarsed hitid Backstreet Boysi, Take Thati, Westlife'i ja paljude teiste maailmakuulsate poistebändide repertuaarist.

Koos Koit Toomega moodustavad poistebändi Freedom Endla teatri näitlejad Sten Karpov, Priit Loog, Bert Raudsep ja Tambet Seling. Teistes osades Indrek Taalmaa, Ireen Kennik, Ahti Puudersell, Kaili Viidas ja Liis Laigna.

2012. aasta kevadhooajal antakse „Boybandiga“ kokku kümme etendust ainult Endla teatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles