Vanalinna koolil on oma märk

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli märk.
Pärnu Vanalinna põhikooli märk. Foto: Illustratsioon

Pärnu Vanalinna põhikooli direktor Pille Tahker räägib kooli märgist, intervjuu ilmus koolilehes Kuller.

Miks loodi kooli märk ja kellele on kooli märk mõeldud – õpilastele või ka õpetajatele ja teistele kooli töötajatele?

Pärnu Vanalinna põhikooli aumärk on kooli kõrgeim autasu. Kooli märk loodi selleks, et tunnustada õpilasi, kooli töötajaid, vilistlasi ja inimesi, kes on kaasa aidanud meie kooli arengule. Sellega tunnustame kooli töötajaid märkimisväärse panuse eest meie kooli igapäevaellu ja õpilasi, kes on saavutanud kõrgete tulemusi. Märk on mõeldud ka koostööpartneritele. Näiteks kui erafirma on väga palju kooli toetanud ja aidanud, tunnustame firmat ja firmajuhti meie kooli aumärgiga. Samuti tunnustatakse õpetajaid, kes on meie koolis väga kaua töötanud.

Kes kujundas kooli märgi?

Kooli märk on valminud väga paljude inimeste koostöös. Peaaegu kõik õpetajad ja mõningad õpilased on panustanud selle märgi kujundamisse.

Mille puhul antakse koolimärke?

Aumärgiga tasustatakse kooli töötajaid, õpilasi või koostööpartnereid silmapaistvate töö- või õpitulemuste eest, märkimisväärse algatuse või panuse eest kooli arendustegevusse, tulemusliku tegevuse või algatuse eest õpilaste mitmekülgse arengu toetamisel, märkimisväärse panuse eest õppeasutuse, kogukonna, maakonna või riigi hariduse edendamisse ning seoses 30 aasta tööjuubeliga või töötaja pensionile jäämisega.

Mis ajal asutati kooli märk?

Aumärk sai valmis sel aastal, pisut enne 9. klassi lõpetamist. Esimest korda autasustati õpilasi kooli aumärgiga 2011. aasta juunikuus, 9. klasside lõpuaktusel. Esimesed aumärgid saidki heade tulemustega lõpetanud õpilased, olümpiaadidel ja üritustel osalenud ning häid kohti saanud õpilased ning mõningad kooli toetajad ja õpetajad.

Kas kooli märgiga tunnustatakse inimest üks kord või võib seda saada korduvalt?

Meie kooli aumärgi omanikuks võib saada vaid üks kord ning sellega kaasneb Pärnu Vanalinna põhikooli aukiri ja võimalusel preemia.

Kes on juba saanud kooli märgi omanikuks?

2011. aastal said aumärgid Helo-Liis Soodla, Helena Olesk, Anita Tamm, Ave Soodla, Gunnar Soodla, Leili Tõniste, Reet-Kaie Helmja, Andra Laura Meeksa, Rauno Merila, Inger Helene Värat, Silver Sepp, Hedi Maaroos, Rando Aomere, Gelly Metsaveer, Kaari Tõke, Kaspar Aasmäe ja Erik Jörgen Sempelson.
                      
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles