DefRage’i hotellipidudel tegutseks nagu ukseüraskid

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkpunt DefRage plaanib uuel aastal Euroopa tuuri. Pildil vasakult Argo Ollep, Kari Kärner, Arvi Tamm ja Andre Kaldas.
Rokkpunt DefRage plaanib uuel aastal Euroopa tuuri. Pildil vasakult Argo Ollep, Kari Kärner, Arvi Tamm ja Andre Kaldas. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel Viimsi puhkemajas märatsemise tõttu meediasse sattunud Pärnu rokkpundi DefRage pidudel on tekitatud laamendamisega sadadesse eurodesse ulatuvat kahju ka suvepealinna majutusasutustele.

“Neist kellelgi on vist puidufetiš! Kui nad lahkusid, oleks majast nagu ukseürask üle käinud!” meenutas Reldori motelli ja hosteli administraator Piret Uibu ühte suvist üritust, kui ansambel DefRage hostelis pidutses. “Nad lõhkusid hostelis ühe öö jooksul ära kuus ust, kusjuures ma ei ole veel näinud, et uksi annaks niimoodi tükkideks lõhkuda, nagu nemad seda tegid. Nad lagastasid, urineerisid prügikasti, lõhkusid ukseklaasid ära. Ühe ööga tekitasid nad kahju sadades eurodes. Nad lõhuvad valimatult kõike, mis ette jääb. Laga koristad ära, aga miks peab niimoodi lõhkuma?”

Viin võtab mõistuse

Pärnu Postimehega vestelnud hotellitöötajate kinnitusel saabub bänd majutuskohta ühesuguse mudeli järgi. Esmalt saadetakse mõni tuttav tuba võtma ja hiljem saabuvad bändiliikmed koos sõpruskonnaga järele. Uibu teatel on Reldori hostelis nii pidutsenud paarikümnepealine kamp. Kuid otseselt bändiliikmetega on hiljem nii keeruline tekitatud jamasid seostada.

“Reeglina on nad saabudes igati viisakad ja ontlikud poisid,” kirjeldas Uibu. “Aga nii kui viina saavad, kaob neil mõistus.”

Uibu märkis, et ühes asjas annab ta noormeestele siiski au: pärast eespool kirjeldatud suurt lõhkumisööd ilmusid muusikud mõni päev hiljem välja ja maksid kogu tekitatud kahju sularahas kinni.

“Mitu päeva kaalusin, kas lähen politseisse, kuid siis ilmusid nad ootamatult välja ja maksid kõik kinni,” meenutas Uibu. “Nad on meil mõne korra veel olnud ja alati süda sees väriseb. Aga pärast seda Viimsi lugu viimasel korral ütlesime neile ära.”

Üks anonüümseks jääda eelistanud suvepealinna taksojuht rääkis Pärnu Postimehele, et lõhkus tänavu suve lõpus Reldori hosteli juures autorehvi, sest sõitis üle tänavale visatud klaaspudeli.

“Samal ajal istusid hosteli akendel DefRage’i liikmed ja oli näha, et nad panevad pidu,” meenutas taksojuht. “Nad pidasid end üleval nagu tõelised põrsad ja loopisid kõik asjad, kaasa arvatud joogipudelid, aknast välja.”

Mai rajoonis asuva Laine külalistemaja juhataja Siiri Piile pidas materiaalsest hullemaks moraalset kahju, mida DefRage oma laamendamisega majutusasutusele tekitab.

“Kui maja on kliente täis ja inimesed soovivad öösel magada, aga kõrval juuakse, lärmatakse ja pidutsetakse, siis ilmselt klient ei tule enam sellisesse hotelli tagasi,” selgitas Piile. “Nii oligi, et viimane kord lõpetasime selle asja lihtsalt õigeaegselt ära ja viskasime nad välja. Võib öelda, et nad ei ole meie juures oodatud.”

Piile märkis, et väga suurt materiaalset kahju ei ole DefRage oma pidudega Laine külalistemajale tekitanud, kuid lagastanud on nad oma seal viibimiste ajal tublisti.

“Tuba oli täissuitsetatud, kogu voodipesu oli põrandale kistud ja sellest välisjalatsitega üle käidud,” kirjeldas Laine külalistemaja juhataja. “Kõik oli nii must ja ropp, et pidime kogu toa sisustuse – vaibad, katted jne – keemilisse puhastusse viima.”

Lõhutud seinalambi ja koristuskulude eest bändiliikmed Lainele maksnud ei ole.

“Need poisid peaksid koolis käima, aga nende vaimne juht ja õpetaja kamandab ees ja teised teevad kõik järele!” lisas Piile. “Nad käivad ja suurustavad ise ka, kus ja mida nad on hotellides ära lõhkunud.”

Pärnu Postimehele on teada veel majutusasutusi, kus parklates oma plaati müütavad muusikud on vägitegusid korda saatnud, kuid kõik asutused ei soovinud sel teemal ajalehega vestelda.

Märatsevad teised!

DefRage’i eestvedaja Kari Kärner imestas, et mõne kuu tagused asjad nüüd ootamatult leheveergudele jõuavad.

“Kinnitan, et ei mina ega ükski teine DefRage’i liige ole kuskil midagi lõhkunud,” ütles Kärner. “Meie pidudel on kohal alati palju inimesi, vahel kuni 50. Siis vahel ikka on juhtunud ja asjad on käest läinud, kuid alati on lõhkujateks olnud teised, mitte bändliikmed.”

Kärner lisas, et Kanal 2 saates “Reporter” näidatud Viimsis juhtunutki ei saatnud korda muusikud, vaid hoopis üks mees, kes pages kaamera eest teise tuppa peitu.

“Võin kinnitada, et suhtume oma jaanuaris algavasse tuuri väga tõsiselt ja me ei ole ühtki senti tuurirahast magama pannud,” ütles Kärner. “Luban, et hoiame Eestis nüüd edaspidi madalat profiili.”

Muusikud lisasid hiljem saadetud e-kirjas, et nende plaane meedia ega kadedate inimeste arvamus ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles