Hiidlased on Eesti kõige kõvemad laulikud

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laulupealinna" saate finaal Pärnu kontserdimajas.
"Laulupealinna" saate finaal Pärnu kontserdimajas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval selgus Pärnu kontserdimajas Eesti laulupealinn, kui TV3 laulusaate finaalis edestas Kärdlat esindanud Ott Lepland Kohtla-Järve lauljat Tanja Mihhailovat.

Mõlemad lauljad esitasid finaalis kolm laulu. Otsa tegi lahti Mihhailova, kes kandis koos Ida-Virumaa tantsukollektiiviga Radost ette Beyoncé’i loo “Who Run The World”.

Särtsakale ja saate ekspertidelt Anne Veskilt, Ivo Linnalt ja Ženja Fokinilt kõvasti kiitust teeninud esitusele vastas Lepland veelgi võimsama etteastega.

Kärdla eest nõustusid koos “Eesti otsib superstaari” kolmanda hooaja võitjaga võistlema rokipeerud Riho Sibul ja Jaanus Nõgisto. Trio kandis koos Kõpu kitarristidega ette Metallica loo “Enter Sandman”.

Teises voorus astusid lauljad üles oma senise parima etteastega saatesarja jooksul. Nii nägi Leplandi laval koos tädipoeg Karl-Erik Tammega, kellega ta esitas Rihanna loo “Russian Roulette”.

Mihhailova omakorda vastas sellele koos Iisaku segakooriga esitatud Ike & Tina Turneri looga “River Deep, Mountain High”.

Saate eksperdid ei julenud sel hetkel kummalegi linnale võitu pakkuda ja nii jäi kõik kolmanda vooru otsustada, kui lauldi kodust.

Mihhailova esitas koos perekonnaga Räitsak eestikeelse laulu “Mu süda, ärka üles”. Lepland ja Kärdla ühisgümnaasiumi segakoor laulsid René Eespere isamaalise laulu “Ärkamise aeg”.

Pärast seda olid saate eksperdid veendunud, et Ott Lepland on saate niisama hästi kui võitnud, sest sellist isamaalist laulu oli Mihhailoval raske üle laulda.

Nii läkski, telefonihääletusel pälvis saatesarja võidu Lepland ja laulupealinna tiitel rändas Kärdlasse. Tiitliga kaasnes 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks.

“Laulupealinna” saates lõi kaasa Pärnugi, keda esindas Taimo Toomast. Kahjuks pudenes Pärnu juba kolmandast saatest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles