Järvesalu tahab rahakaristuse täitmiseks lisaaega

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Urmas Luik

Taastusravikeskuse Estonia endine juht Vello Järvesalu taotleb kohtult talle mitme kuriteo eest mõistetud rahalise karisuse täitmiseks ajapikendust, teavitas ERRi uudisteportaal.

Järvesalu (58) tahab rahalise karistuse, kriminaalmenetluse kulude ja tsiviilhagi tasumise tähtaja pikendamist ühe aasta võrra. Praeguseks on jõudnud tema määruskaebus riigikohtusse.

Mullu sügisel mõistis Pärnu maakohus Järvesalu süüdi omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning mõistis talle rahalise karistuse 154 500 krooni.

Et Järvesalu viibis eelvangistuses kolm päeva, arvati see aeg tema karistusest maha ning tema lõplikuks rahakaristuseks jäi 143 376 krooni ehk 9163,40 eurot.

Kohus mõistis menetluskuludena Järvesalult välja 17 863 krooni ehk 1141,65 eurot ning AS Taastusravikeskus Estonia kasuks 36 690 krooni ehk 2344,91 eurot ning määras kõik summad tasumisele aasta jooksul.

Riigikohus ei ole veel Järvesalu määruskaebuse arutamise aega määranud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles