Pärnumaal pürib suitsupriiks 214 koolilast

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Tervise arengu instituudi (TAI) kümnendat aastat korraldatavast suitsuprii klassi võistlusest võtab sel aastal osa 214 Pärnumaa õpilast.

Oma osalemissoovist on teada andnud Koonga, Paikuse, Sauga, Pärnjõe ja Tihemetsa põhikool, Häädemeeste keskkool, Kilingi-Nõmme gümnaasium ning Tootsi lasteaed-põhikool kokku 16 klassiga. Pärnu linnast sel aastal ükski kool kaasa ei löö.

Kokku osaleb tänavusel võistlusel 200 kooli, 761 klassi ja 12 630 põhikooli- või gümnaasiumiõpilast.

TAI projektijuhi Reelika Viitamehe sõnutsi alustas mullust võistlust pisut vähem klasse ehk 736, ent üle-eelmisel õppeaastal 840 klassi, mis oli konkursi ajaloo suurim osalejate arv.

Suitsuprii klassi aktsioonis osalejad lubavad jääda kogu võistluse perioodil oktoobrist aprillini tubakavabaks. Kui mõni õpilane hakkab selle aja jooksul suitsetama või ei suuda loobuda, langeb klass konkurentsist.

“Võistlus on vastastikuse aususe põhimõttel, õpilased kontrollivad enda ja oma klassikaaslaste tubakavabaks jäämist ise,” selgitas projektijuht.

Eesmärgi saavutanute protsent on üheksa võistluseaasta vältel püsinud 80 ümber: neis klassides jäid kõik õpilased kuue kuu jooksul suitsupriiks,

Mullu püüdles Pärnumaal suitsupriiks 42 klassi 15 koolist. Tubakavabalt lõpetas neist 33 klassi. Pärnu maakonna koolidest pälvis toona preemiaraha 320 eurot Paikuse põhikooli 4.b klass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles