Räämakad asutavad seltsi

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämalased panid Nooruse majas aluse oma linnaosa seltsile.
Räämalased panid Nooruse majas aluse oma linnaosa seltsile. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus Nooruse majas said kokku veerandsada inimest, kes esindavad kohalikke õppeasutusi, seltsinguid, huviringe ja mittetulundusühinguid, et arutada Rääma seltsi loomist.

Kokkusaamise korraldas MTÜ Kodanikujulgus, mis organiseerib linnaosades õpipäevi, et tõsta inimeste pädevust rääkida kaasa oma linnajaole olulistel teemadel.

20 aastat Nooruse majas ametis olnud Uudo Laane ütles, et Nooruse seltsi tegevus piirdub oma majaga, neil pole ambitsiooni esindada kogu linnaosa huve. Küll pakuks Nooruse maja loodavale seltsile ruume kooskäimiseks. Sama meelt oli Rääma kooli direktor Elmo Joa, lubades Rääma seltsile nii peavarju kui tehnilist tuge.

Kohalolijad leidsid, et Rääma probleemide lahendamine on olnud Pärnus tagaplaanil ja oma hääle kuuldavaks tegemiseks on asjalik asutada Rääma selts.

Tõdeti, et linnaosana on Rääma areng ajale jalgu jäänud ning siiani on pööratud suuremat tähelepanu Pärnu teistele osadele.

Seltsi käimalükkamiseks vajaliku eeltöö tegemiseks nimetati üheksaliikmeline tuumik, kuhu kuuluvad nii linnavolikogu, haridus- ja kultuuriasutuste kui isetegevuskollektiivide esindajad.

Rääma inimesi õhutab organiseeruma kinnisvaraarendajate ammune plaan ehitada linnaosa elanike vajadusi, võimalusi ja arvamust arvestamata jõekaldale kõrgeid korterelamuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles