Pärnus näeb laste meisterdatud poekotte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi 3. klassi õpilaste valmistatud lõbus poekott.
Pärnu ühisgümnaasiumi 3. klassi õpilaste valmistatud lõbus poekott. Foto: Keskkonnaamet

Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuses avatud näitusel saab kuni detsembri keskpaigani uudistada laste meisterdatud keskkonnasõbralikke poekotte.

Näitusele on välja pandud keskkonnaameti keskkonnasõbraliku poekoti konkursile laekunud parimad tööd.

Konkursi parimateks töödeks valiti Rakvere reaalgümnaasiumi  5.c klassi kott „Satsiline“, mis võlus oma lihtsuse ja stiilsusega, ja Roosna-Alliku põhikooli 5. klassi tervikliku lahendusega humoorikas kott „Issi, kas kommi ostsid?“.

Lasteaedadest olid parimad Kiviõli Kannikeselasteaia Sinilille rühm, kes kasutas oskuslikult laste joonistusi, ning Alu lasteaia-algkooli käsitööring oma hea värvitunnetuse ja suuremahulise materjalikasutusega.

Pärnu laste töödest köitis žürii tähelepanu Pärnu ühisgümnaasiumi kolmanda klassi õpilaste valmistatud poekott.

Žürii märkis ära veel rea töid, milles hindas nutikust, head materjalikasutust, fantaasiat ja lapse loomingu kaasamist.

Konkursile „Minu sõbralik poekott“ laekus 302 fantaasiarikast poekotti. Konkursile oodati lastekollektiivide ühiselt valmistatud poekotte, mille materjaliks on taaskasutatud tekstiil. Oma töid saatsid 48 kooli, 107 lasteaeda ja 12 huvikooli.

„Poleks osanud oodata nii rohket koolide ja lasteaedade osavõttu, see näitab, et taaskasutusteema on ühiskonnas oluline,“ märkis keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Merle Kiviselg.

„Paljude tööde autorid läkitasid koos kotiga info, kuidas taaskasutusidee sündis, milliseid materjale kasutati ja missugused positiivsed omadused nende poekotil on,“ ütles Kiviselg.

Näitus jääb Pärnusse 18. detsembrini. Hiljem rändab näitus teistesse Eesti maakondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles