Pärnus astus kohtu ette viis jõhkardit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riivo Nugis Pärnu maakohtu saalis.
Riivo Nugis Pärnu maakohtu saalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohtus algasid täna istungid kriminaalasjas, milles Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab viit meest piinamises, vabaduse võtmises, relvastatud röövis, kanepi kasvatamises ja levitamises ning narkootiliste ainete levitamises.

36aastast Riivot süüdistatakse selles, et 2007. aastal sidus ta Pärnumaal trossiga korstnajala külge ühe mehe, keda hoidis seal ligi poolteist kuud. Selle aja jooksul peksis ta kannatanut korduvalt. Sama meest lõi Riivo süüdistuse kohaselt ka 2009. aasta veebruaris. Süüdistus on talle esitatud teisegi mehe löömises sama aasta veebruaris.

Prokuratuur süüdistab Riivot veel kanepikasvatuse organiseerimises ning ligi 400 grammi narkootilise aine omandamises ja hoidmises. Süüdistus on talle esitatud kahe tulirelva ebaseaduslikus omamises, millest üks on tsiviilkäibes keelatud.

Koos Riivoga on kohtupingis 32aastane Ardi. Riivo ja Ardi vägivallatsesid süüdistuse järgi 2009. aasta veebruaris ühes Pärnu striptiisiklubis, kus nad lõhkusid inventari ja tekitasid ettevõtte omanikule tervisekahjustuse. Ardile on süüdistus esitatud veel kahe noormehe löömises ühe peo ajal 2010. aastal.

42aastast Lembitut süüdistatakse koos Riivoga narkootiliste taimede kasvatamises. Samuti süüdistab prokuratuur Lembitut narkootilise aine ebaseaduslikus valdamises ja ebaseaduslikus relvade hoidmises. Neid relvi kasutas Lembit süüdistuse kohaselt 2009. aasta juulis koos Tarmoga (36) Lääne maakonnas röövimise eesmärgil. Relvadega ähvardades võtsid nad ühelt mehelt mootorsae ja 10 pudelit õlut.

Relvaga ähvardamises on sama kriminaalasja raames süüdistus esitatud 50aastasele Anatolile.

Neljapäeval alanud protsessil ei tunnistanud Riivo ja Lembit end süüdi, ülejäänud kohtualused võtsid süü omaks osaliselt.

Tänasel istungil kuulas kohus kannatanute ja tunnistajate ütlusi.

Istung jätkub nädala pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles