Aasa puhkeonn innustas Briti poeeti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasa puhkeonni naabrusesse kerkinud palkidest puhkemaja valmis 2010. aastal ja mahutab kaminasaali laua ümber 30 inimest.
Aasa puhkeonni naabrusesse kerkinud palkidest puhkemaja valmis 2010. aastal ja mahutab kaminasaali laua ümber 30 inimest. Foto: Urmas Luik

Aasa puhkemaja perenaine Vaiga Lill tegi suvel mehega koos heina, kui töö jäi ehmatusega pooleli, sest neid tatsas uudistama karuott.

Karuelamust jagab The Telegraphi reisilisas ka tuntud Inglise nüüdiskirjanik Benjamin Zephaniah, kes Briti nõukogu valikule tuginedes Aasa puhkeonnis inspiratsiooni kogus ja kelle uksele karu koputamas käinud. “Andsin talle mõne banaani ja ta läks minema,” jutustab poeet ajakirjas küsitava tõesusega loo.

Palkidest laotud ja tervislikust täispuidust sisemusega Aasa puhkemaja valmis maaelu arengukava maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetusega. Katuse alla sai hoone mullu ja on naabruses asuvast 1996. aastal ehitatud puhkeonnist ruumikam. Kui karulood juhtusid, ääristas metsaveert ligi kilomeetri kaugusel maalilisest Rahujärvest vaid puhkeonn.

“Siin on peatunud mitmest rahvusest inimesi, siin on peetud pulmi ja seminare,” räägib perenaine Aasast, mis kuulub Eesti Maaturismi ühendusse, on kaasatud Romantilise rannatee ettevõtmistesse ja millel on eeskujulik koduleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles