Teatrigaleriis algab lastekuu

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Ants Liigus

Täna avatakse Endla teatrigaleriis kaks uut õpilastööde näitust. Sammassaalis saab näha Pärnu vabakooli õpilaste valmistatud säästulampe, Teatrikohvikus aga Pärnu kunstikooli õppurite tehtud portreid Endla teatri näitlejatest.

Vabakooli õpilastööde näitus on iga-aastaseks tavaks kujunenud ja seekord inspireeritud päevakajalisest säästupirnide temaatikast ning Endla jõululavastusest “Aladdini imelamp”, mis jõuab lavale 13. detsembril.

Töödes on lapsed rakendanud vabalt oma fantaasiat, kujutades ette, milline näeks Aladdini imelamp välja tänapäeval, säästulampide ajal. Nooremate klasside õpilaste ideid näeb joonistustena, vanemad klassid kasutasid materjalina vahtplasti.

Teatrikohviku esimesel korrusel avatakse Pärnu kunstikooli õpilaste portreede näitus “Teatrinäod”. Endla galerist ja ühtlasi kunstikooli õpetaja Piret Bergmann ehk Pusa pakkus sügisel välja idee teha 100aastasele Endla teatrile jõuluüllatus ja nii valmisidki portreed kõigist Endla praegustest näitlejatest.

Mõlemad näitused on vaadata 5. jaanuarini 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles