Vabakooli lapsed valmistasid Aladdini säästulampe

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vabakooli õpilastööde näitus "Nõiamägi 2011".
Pärnu Vabakooli õpilastööde näitus "Nõiamägi 2011". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile avati Endla teatrigalerii sammassaalis traditsiooniline Pärnu vabakooli õpilastööde näitus. Seekord inspireeris lapsi säästupirnide temaatika ja Endla jõululavastus “Aladdini imelamp”, sellepärast kandis näitus pealkirja “Aladdini säästulamp”.

Algklasside lapsed joonistasid tänapäevaseid imelampe, mõnele tööle lisati ilusad soovid, mida võlulamp võiks täita.

Suuremad lapsed kasutasid materjalina vahtplasti, millest võluti välja kõikvõimaliku kujuga, värvilisi ja fantaasiaküllaseid “lampe”. Lapsi juhendasid vabakooli kunstiõpetajad Rait Pärg ja Juta Ild.

“Kuna tahtsime, et näituse teema haakuks Endla tänavuse lasteetenduse teemaga ja keskkonnasäästlikkus on praegu aktuaalne nii vabakoolis kui maailmas üldse, saigi näitus taolise kummalise nime,” kommenteeris Pärg, kes oli vabakooli näituse eestvedaja ka eelmisel aastal. “Latt sai kõrgele tõstetud, lastele oli päris keeruline seletada, kuidas imelambist teha säästulamp, aga ideid tuli vahvaid, näiteks tuulegeneraatori jõul töötav lamp.”

Eelmisel aastal valmistasid vabakooli õpilased näituse tarvis teatrimaske, tänavused vahtplastlambid haakuvad hästi teatri butafooriateemaga.

“Päris raske oli seda lampi teha, kõik tuli vahtplastist noaga välja lõigata, ühendada ja üle värvida,” rääkis 9. klassi tüdruk Karolina Kuusik. “Mina kleepisin töö enne värvimist veel paberiga üle. Tahan saada butafooriks, õpin seda Kunstide majas butafooria ja lavakujunduse ringis.”

Vabakooli Nõiamäe näitus toimus tänavu kümnendat aastat, mõte sai alguse kooli looduslaagrist Nõiamäe-nimelises paigas. Laagris tehtud kunstitöödest ja fotodest valmis esimene näitus, kõigil järgmistel aastatel on laste töid samuti eksponeeritud Endla teatrigaleriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles