Pärnumaa kaitseliitlased lähevad Saaremaad vallutama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal toimuval suurõppusel osaleb 700 kaitseliitlast. Foto on illustreeriv.
Saaremaal toimuval suurõppusel osaleb 700 kaitseliitlast. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänasest pühapäevani harjutab ligi 700 kaitseliitlast, kelle hulgas on Pärnumaa maleva sõjamehed, suurõppusel "Orkaan" Muhu- ja Saaremaal sadamate ja nende ühendusteede julgestamist.

Sisekaitsele keskenduval Kaitseliidu õppusel "Orkaan" harjutatakse stabiliseerimis- ja toetusoperatsioone, mis tähendab tegevust intensiivsest sõjategevusest eemale jäävatel aladel.

„Kaitseliit, mis peab iga tõsise kriisi puhul moodustama üleriigilise turvavaiba, valmistub kõige eripalgelisemate ohtude tõrjeks ükskõik millises riigi piirkonnas,“ kinnitas õppuse üldjuht, Kaitseliidu kooli ülem ja vabatahtlik kaitseliitlane kapten Erik Reinhold.

"Orkaani" taktikalise õppuse sündmustiku teljeks on oluliste sadamate ja nende ühendusteede julgestamine. „Olulisemad harjutatavad elemendid on kontrollpunktide rajamine ja tegevus neis, maanteelõikude kontrolli all hoidmine, liikluse korraldamine, ümbersuunamine ja reguleerimine ning patrullimine ja konvoeerimine,“ kirjeldas Reinhold plaanitavaid tegevusi.

Õppuse käigus võidakse lahingutegevuse imiteerimiseks kasutada paukpadruneid, valgusrakette ja suitsu. Imitatsioonivahendid ei ole ohtlikud ning kõik õppusel osalevad kaitseliitlased on saanud ohutus- ja keskkonnanõudeid selgitava väljaõppe.

"Orkaani" põhitegevus koondub Mustjala, Kaarma, Valjala, Pihtla, Leisi, Orissaare, Laimjala, Pöide ja Muhu valla territooriumile, kuid Kaitseliidu sõidukid liiguvad tavapärasest tihemini ka teistes Saaremaa piirkondades.

Kolme maleva, Pärnumaa, Lääne ja Saaremaa malevate ühine suurõppus "Orkaan" viiakse läbi juba kuuendat korda, Saaremaale jõuab õppus teist korda.

Täna õhtul Pärnust Saaremaa poole sõitvate Kaitseliidu autokolonnide liikumise tõttu kehtestatakse Pärnu ja Virtsu vahelisel teel kiiruspiiranguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles