Edelatuul kergitas Pärnus merevee taset

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine Pärnu laht.
Tormine Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Tugev edelatuul kergitas täna öösel Pärnus merevee taset, hommikul kella 6.40 ajal mõõdeti sadamas veetasemeks 114,8 sentimeetrit üle keskmise.

Kella 11 ajal mõõdeti Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia Pärnu sadamas asuvas vaatlusjaamas 103,8 sentimeetrit üle keskmise. Võrreldes varahommikuse kõrgseisuga, on veetase tasapisi langenud.

Ilmajaama andmetel ulatusid tuuleiilid kella 4 ja 5 vahel Pärnus 27 meetrini sekundis. Kella 11 paiku puhus Pärnus edelatuul iiliti ligi 20 meetrit sekundis.

AS Kihnu Veeteed lükkas tugeva tuule tõttu edasi tänahommikused reisiparvlaeva Amalie väljumised Kihnu-Munalaiu liinil, esimene väljumine Kihnust toimub laevafirma teatel kell 11.15 ning väljumine Munalaiust 14.30 on graafikujärgne.

Ilmajaama teatel puhub täna päeval valdavalt edelatuul 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-20 m/s, õhtuks tuul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles