Juhan Parts: Vaja kopp maasse saada, et Lottemaa tekiks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts, majandus- ja kommunikatsiooniminister.
Juhan Parts, majandus- ja kommunikatsiooniminister. Foto: PP

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts väisas nigulapäeval Pärnumaad, kohtus maavanemaga ja tutvus Pärnumaa kutsehariduskeskusega, kus arutelus osalesid kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda ja ettevõtjate poolelt AQ Lasertool OÜ juhataja Ragnar Koppel.

Ringkäigul kutsehariduskeskuse direktori Riina Müürsepa saatel huvitus minister erialadest ja õppekavadest ning koostööst piirkonna ettevõtjatega.

Teie vahetu mulje sellest majast lubab arvata, et mõne aasta pärast lõpeb jutt “meil ei ole oskustöölisi ja seepärast peame nad mujalt sisse tooma”. Kas jagate arvamust, et siin on investeering õpikeskkonda läinud täie ette?

Tervikuna võib öelda, et kuue–seitsme aastaga on kutseharidus teinud kõva sammu edasi ja mitte ainult Pärnus selle kooli põhjal siin.

Aga elu läheb kiiresti edasi ja väga oluline on, et see kool ongi koht, mille ümber arengut nuputada, edasi liikuda ametikohtade vajaduse ja erialade nõudluse ajel. Tööle on läinud täiendus- ja ümberõpe. See on väga oluline, sest kutsehariduskeskus ei ole ainult põhikooli- või gümnaasiumilõpetanutele, vaid ka neile, kellel mingil põhjusel on haridustee pooleli jäänud või tuleb ümber õppida. Siin koolis on ju erialasid, mille oskajaid vajab iga piirkond, näiteks juuksur ja ehitaja.

Kui tahame, et inimeste sissetulek, heaolu kasvaks, on siinne koostöö ettevõtjatega see, mis loob aluse tootlikumaks, suurema lisaväärtusega tööks.

Pärnust on mulje selline, et ettevõtjad, kool, riigi- ja kohalik võim käivad koos, otsivad tehnilisi lahendusi. Mis õnnestub, näitab elu. Ei maksa karta, et mõni asi, mis välja mõeldakse, ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles