Tori vallal valmis kümnes kalender

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kahe ja poole tuhande elanikuga Tori vald jätkab oma kalendrite koostamise tava, tuleva, 2012. aasta seinakalender on pühendatud Tori kihelkonna rahvarõivastele (pildil).

Tori kihelkonna rahvarõivaist ülevaadet andva kalendri mõtte andsid Anne Rätsep ja Anneli Laur, kes mullu üllitasid selleteemalise raamatu.

Kalendaariumi iga kuu lehel on illustratsiooniks rahvarõivakomplekt seda kirjeldava teksti ja Tori kandi vanasõnaga. Looduspildid trükisele on teinud kohalik fotograaf Ülo Soomets.

Esimene Tori valla kalender trükiti 2003. aasta kohta, kõnealune algava aasta kalender on omasuguste hulgas kümnes ja trükitud nagu eelmisedki Pärnus OÜ Hansaprindi trükikojas.

Tori valla- ja rahvamajja, Tori ja Jõesuu raamatukokku müüki jõuab trükilõhnaline kalender tulevast nädalast.

Lõppeva, 2011. aasta kalendris on Tori murrakus lood, legendid, vanasõnad. Illustratsioonidena on kasutatud Tori muuseumi asutaja ja kogu riigis tuntud omaaegse koduloolase August Pulsti maale.

Varasemad kohalikud kalendrid annavad teemati ülevaate külaelust, ettevõtjatest, kaunimatest kodudest, vaatamisväärsustest, valla allasutustest ja on muutunud omamoodi kroonikateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles