Pärnu tahab kirevad jäätisekioskid asendada stiilsematega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisekiosk rannas. Foto on illustreeriv.
Jäätisekiosk rannas. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja arhitektuurikonkursi, millel auhinnatud töö on aluseks suviste jäätise müügikioskite projekti koostamisel.

Konkursi eesmärk on kujundada välja terviklik arhitektuurne vorm ja stiil, mille kaudu pakutakse jäätist ja muid tooteid Pärnu kuurorditsoonis ning linna muudes piirkondades, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Samas peab kioski arhitektuurne lahendus olema koostatud nõnda, et seda saab võimalikult vähese ümberehitamisega kohandada muude kaubagruppide, nagu lillede või suveniiride müügiks ja et funktsionaalseid variatsioone seoks üldine arhitektuurne kooskõla.

Lahenduse koostamisel peaks arvestama müügikioski vaadeldavusega linnaruumis, sobivusega ajaloolisse keskkonda nii, et ei kopeeritaks hoonete detaile või kujundusvõtteid. Fassaadiviimistluse materjal on konkursi tingimuste kohaselt puit.

”Siiani kasutuses müügikioskid on tüüpsed kioskid, mis on arhitektuurselt igava lahendusega ning oma reklaamikülluses liialt intensiivsed ja kirevad. Seetõttu on vajalik leida olemasolevasse linnakeskkonda tasakaalustatum ja stiilsem lahendus,” ütles Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon.

Konkurss on avalik ja sellest tohivad osa võtta üksikisikud või meeskonnad, mille liikmeist vähemalt üks on diplomeeritud arhitekt, disainer või maastikuarhitekt. Osa võivad võtta vastavate erialade tudengidki.
 
Tööde esitamise tähtaeg on järgmise aasta 6. veebruar.
 
Konkursitöid hindab komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse plneerimisosakonna arhitekt Maie Kais, linnakunstnik Janno Poopuu, muinsuskaitseameti arhitektuurimälestiste peainspektor Thea Laidvere, OÜ Kavakava arhitekt Katrin Koov. Assisteerib planeerimisosakonna arhitekt Merilin Rosenberg ja komisjoni tööd juhib linnaarhitekt Karri Tiigisoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles